Frankissstein


Συγγραφέας : Winterson, Jeanette, 1959-
Εκδότης : Gutenberg
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-01-2511-5
Σελίδες : 411
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

18.00 € 16.20 €




Τι θα συμβεί όταν ο άνθρωπος δεν θα είναι πλέον το ευφυέστερο ον στον πλανήτη; Η Τζάνετ Γουίντερσον (γενν. 1959) μάς δείχνει πόσο κοντά είμαστε σε αυτό το μέλλον.
Η ιστορία ξεκινά το 1816, όταν η Μαίρη Σέλεϊ γράφει τον Φρανκενστάιν για να διασκεδάσει τον Λόρδο Μπάιρον και τον σύζυγό της Πέρσι. Μ᾽ ένα μεγάλο χρονικό άλμα στην εποχή μας η Γουίντερσον παρουσιάζει τον τρανς Ρι Σέλεϊ που ερωτεύεται έναν ειδήμονα στην τεχνητή νοημοσύνη, μια ομάδα γιατρών που προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν πτώματα, αλλά και τον Ρον που κατασκευάζει κούκλες-ρομπότ του σεξ.


H Τζινέτ Γουίντερσον γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1959. Το πρώτο της βιβλίο, "Oranges Are Not the Only Fruit", κέρδισε το Βραβείο Whitbread για το καλύτερο Πρώτο Μυθιστόρημα. Ακολούθησαν άλλα οκτώ μυθιστορήματα, ανάμεσα στα οποία τα "The Passion", "Written on the Body", "The Powerbook" και "Lighthousekeeping", η συλλογή διηγημάτων "The World and Other Places", το δοκίμιο "Art Objects" και η ιστορία για παιδιά "The King of Capri". Έργα της έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο, και κυκλοφορούν σε 32 χώρες. Ζει στο Όξφορντσαϊρ και στο Λονδίνο.






e-mail Facebook Twitter