Ένα μυστικό


Συγγραφέας : Palomas, Alejandro
Εκδότης : Opera
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5400-24-8
Σελίδες : 248
Κατηγορίες : Ισπανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.96 € 15.26 €




Η Ναζία, λοιπόν, είναι φίλη μου και από τα Χριστούγεννα μένει μαζί με τον μπαμπά και μ’ εμένα επειδή έτσι είναι καλύτερα, και γι’ αυτό είναι θετή αδελφή μου, που είναι σαν να ήταν αληθινή αδελφή αλλά χωρίς μετάγγιση αίματος κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα λέμε όλα μεταξύ μας, μέχρι και τα μυστικά. Έτσι, λοιπόν, στο τέλος μου είπε το πιο χοντρό της μυστικό.
Αμέσως σταύρωσα τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη μου όπως μου είχε δείξει η μαμά και όταν η Ναζία δεν μ’ έβλεπε είπα έτσι, πολύ σιγανά:

«Σουπερκαλιφρατζιλιστικεξπιαλιντόσιους».


Ο Αλεχάντρο Παλόμας (Alejandro Palomas) γεννήθηκε το 1967 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με ένα Master in Poetics στο New College του Σαν Φρανσίσκο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μετέφρασε έργα σημαντικών συγγραφέων όπως η Κάθριν Μάνσφιλντ, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Γερτρούδη Στάιν, ο Τζακ Λόντον κ.ά. Το 2018 έλαβε το βραβείο Nadal για το βιβλίο του Un amor. Το μυθιστόρημα "Ένας γιος" έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας της Ισπανίας (2016). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες






e-mail Facebook Twitter