Ένας ήρωας με παντούφλες


Συγγραφέας : Δεσύλλας, Αντώνης
Εκδότης : ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5454-07-4
Σελίδες : 48
Κατηγορίες : Βιογραφίες

5.00 € 4.50 €




Ένας «ήρωας» αξέχαστος. Αναμφισβήτητα ο Βασίλης Λογοθετίδης σφράγισε με την παρουσία του τη νεοελληνική θεατρική και κινηματογραφική σκηνή, καταφέρνοντας να φτιάξει επί σκηνής απαράλλακτη την εικόνα του Έλληνα μικροαστού μετά τον πόλεμο, που πάλευε τη μιζέρια και κοιτούσε μπροστά όλο ελπίδα.
«Η Τέχνη δεν φθείρεται ούτε οξειδώνεται» έλεγε ο πανμέγιστος Λογοθετίδης. Πράγματι οι ταινίες του δεν φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου, ο μύθος του μένει ζωντανός και ακόμα παρακολουθούμε τις ταινίες του.
Επίσης, απολαμβάνουμε στον κινηματογράφο πολλά από τα έργα που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτόν ή ήταν εκείνος που τα ερμήνευσε πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι. Ταινίες που καθιέρωσαν ηθοποιούς και που πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο παρόν βιβλίο ότι αστείρευτη πηγή τους υπήρξε ο Βασίλης Λογοθετίδης.


Ο Αντώνης Δεσύλλας γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές Επιστήμες. Εργάζεται ως ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και υπηρετεί στην Κέρκυρα. Έχει εξειδικευθεί στο Δημόσιο Μάνατζμεντ και στην Οργάνωση Συνεδρίων και διδάσκει ως εκπαιδευτής κατάρτισης ενηλίκων σε Κέντρα Επιμόρφωσης και σε ΙΕΚ, σε σχετικά αντικείμενα. Έχει επίσης εξειδικευτεί σε θέματα ευαίσθητων Ομάδων Πληθυσμού (τσιγγάνων κ.ά.). Ως συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε το 1997 με το αφήγημα "Βόλτα στη Σπιανάδα".






e-mail Facebook Twitter