Αγαπημένε μου Μιχαήλ


Συγγραφέας : Γαλάνης, Νίκος
Εκδότης : Εκδόσεις Ενάντια
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-86073-8-5
Σελίδες : 152
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

13.00 € 11.70 €




Μία απίθανη συνοδεία πρακτόρων επισκέπτεται τη Μόσχα, τρία μόλις χρόνια μετά τον θάνατο του πατερούλη. Διεισδύουν διαβολικά στο 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και καταφέρνουν να συνεργαστούν μυστικά και υπόγεια με τη νέα σοβιετική ηγεσία.

Επικαλούνται τα οράματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, συνεργάζονται με τις δυνάμεις του κακού και προσπαθούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας. Είναι, όμως, αυτό πραγματικά δυνατό;

Ήρωες απ’ το μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα, Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες απ’ την Τασκένδη, ο Πρόεδρος των HΠA Ντουάιτ Aϊζενχάουερ και ο Γενικός Γραμματέας της EΣΣΔ Νικίτα Χρουστσόφ διασταυρώνονται και συνομιλούν σε αυτό το φανταστικό ιστορικό μυθιστόρημα. Τα γεγονότα είναι ραγδαία και οι ήρωες άλλοτε δημιουργοί και άλλοτε αποδέκτες της συλλογικής Ιστορίας.


Ο Νίκος Γαλάνης ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε χημικός και σήμερα διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ποιητική συλλογή "Ονείρων ψίθυροι" είναι η πρώτη που εκδίδει.






e-mail Facebook Twitter