Από τη Γη στη Σελήνη


Συγγραφέας : Verne, Jules, 1828-1905
Εκδότης : Μίνωας
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 978-618-02-1852-7
Σελίδες : 256
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη

11.10 € 8.33 €




Υπάρχει ζωή στη σελήνη;
Κατοικούν εκεί ανθρώπινα όντα;
Πως μπορούμε να φτάσουμε στο φεγγάρι;

Ο Ιούλιος Βερν, με την απέραντη φαντασία του, απαντά σε όλα τα ερωτήματα μέσα από το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα, όπου τρεις τολμηροί εξερευνητές ξεκινούν μια περιπέτεια για να γνωρίσουν τον δορυφόρο της Γης.

Μέσα σε μια τεράστια οβίδα και χρησιμοποιώντας ως εκτοξευτήρα ένα γιγάντιο κανόνι, θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο αχανές διάστημα και να φτάσουν στο φεγγάρι.

Θα πετύχουν άραγε τον στόχο τους;
Τι θα συναντήσουν οι πρώτοι αστροναύτες σε αυτό τους το ταξίδι;

Ο Ιούλις Βερν, εκατό χρόνια πριν από τη διαστημική εποχή και την κατάκτηση της Σελήνης από τον άνθρωπο, θα προφητεύσει επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής.


Ο Ιούλιο Βερν, ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας, από τους πρωτοπόρους της μοντέρνα επιστημονικής φαντασίας, γεννήθηκε στη Νάντη, στις 8 Φεβρουαρίου του 1828. Σπούδασε δικηγόρος, αλλά τον περισσότερο χρόνο του τον αφιέρωνε στο γράψιμο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Το όνομά του έγινε γνωστό το 1863, όταν κυκλοφόρησε το έργο του "Πέντε εβδομάδες στο αερόστατο". Αργότερα κυκλοφόρησαν το "Ταξίδι στο κέντρο της γης" (1864), "Από τη Γη στη Σελήνη" (1865), "20.000 λεύγες κάτω από τις θάλασσες" (1870), "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" (1873), "Ο Μιχαήλ Στρογκόφ" (1876) και μια πλειάδα ακόμα έργων που ονομάστηκαν συγκεντρωτικά, "Τα παράξενα ταξίδια" και έκαναν τον Βερν πασίγνωστο και κοσμαγάπητο. Με το έμφυτο δώρο της αφήγησης, το χιούμορ του, τις επιστημονικές του μηχανές (είχε προβλέψει το υποβρύχιο, το αεροπλάνο, την τηλεόραση, τα διαστημικά ταξίδια και άλλα θαυμαστά επιτεύγματα της εποχής μας) και την αγάπη του για την πρόοδο της επιστήμης, ο Βερν συνάρπασε μικρούς και μεγάλους. Στα 1872 αποσύρθηκε στην Αμιένη, όπου και πέθανε στις 24 Μαρτίου του 1905. Τα έργα του μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου, και, σήμερα, τόσα χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθούν να διαβάζονται με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό.






e-mail Facebook Twitter