Από τον βασιλιά θάνατο στον βασιλιά ήλιο


Συγγραφέας : The Trivialist
Εκδότης : Διόπτρα
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-220-638-6
Σελίδες : 224
Κατηγορίες : Ευρώπη - Ιστορία

17.70 € 15.93 €




Ποια είναι η ήπειρος που ονομάζουμε Ευρώπη;
Πότε και πώς θεμελιώθηκε ο νεότερος πολιτισμός της;
Ποια φωτεινά μυαλά και ποιες μοχθηρές προσωπικότητες έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες και τα πιο αιματοβαμμένα της κεφάλαια;

Σε τούτο το βιβλίο θα απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω και θα δούμε την ευρωπαϊκή ιστορία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Θα συναντήσουμε εξτραβαγκάν εστεμμένους, πανούργους κληρικούς και διεστραμμένους καλόγερους. Θα μιλήσουμε για επιτήδειους εμπόρους, συνωμότες τραπεζίτες, άπληστους θαλασ­σοπόρους και ναυτάκια ζουμπουρλούδικα.

Θα δούμε μειονότητες καταπιεσμένες, γυναίκες κακοποιημένες, επιστήμονες βασανισμένους και καλλιτέχνες εμπνευσμένους, ενώ θα διαβάσουμε για αντιλήψεις παράδοξες, πικάντικα μυστήρια, γκουρμέ συνταγές, σεξοσκάνδαλα και θανατηφόρες ραδιουργίες. Μα, κυρίως, θα αναρωτηθούμε για την ανθρώπινη φύση, μια φύση ικανή για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και τις χειρότερες καταστροφές…

Η Ευρώπη σε 11+1 ιστορίες. Από το ξέσπασμα της μεσαιωνικής πανούκλας, στη Φλωρεντινή Αναγέννηση.
Από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στην κατάκτηση της Αμερικής και της Ινδίας. Από τα ερωτικά ήθη των Ευρωπαίων, στους μεγάλους καλλιτέχνες της Ώριμης Αναγέννησης.
Από τη Μεταρρύθμιση, στο Κυνήγι των Μαγισσών και στην Επιστημονική Επανάσταση.
Από το μεγαλειώδες Μπαρόκ, στον χρυσό αιώνα της γαλλικής απολυταρχίας και σε έναν σεισμό που συντάραξε τους Ευρωπαίους.

Κοινωνία, οικονομία, τέχνη, επιστήμη, πολιτική και όλα τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δοσμένα με χιούμορ, και ταυτόχρονα με ουσιαστική σοβαρότητα και με αγάπη για τον άνθρωπο.







e-mail Facebook Twitter