Βασικές Αρχές Βιολογίας Ανάπτυξης


Συγγραφέας : Jonathan M.W. Slack
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 978-618-5135-00-3
Σελίδες : 759
Σχήμα : 21x28
Κατηγορίες : Εξέλιξη (Βιολογία)

132.50 € 117.93 €




Το σύγγραμμα “Βασικές Αρχές Βιολογίας Ανάπτυξης” αποτελεί μια αναλυτική, πλούσια εικονογραφημένη εισαγωγή στο πεδίο της Βιολογίας Ανάπτυξης. Η παρούσα τρίτη έκδοση, γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο, έχει ανανεωθεί και επικαιροποιηθεί, ώστε να περιλαμβάνει:

  • Πολλές έγχρωμες φωτογραφίες από πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις.
  • Μια νέα περιληπτική παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της ανάπτυξης.
  • Δύο νέα κεφάλαια με τίτλο «Τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη μελέτη της οργανογένεσης και της μεταγεννητικής ανάπτυξης» και «Εφαρμογές των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων».
  • Εκτενείς αναφορές στην ανάπτυξη του ανθρώπου, στην ανανέωση των ιστών, στα βλαστοκύτταρα, στην αύξηση, στη γήρανση και στην αναγέννηση.

Ο καθηγητής Jonathan Slack έχει εργαστεί στο Λονδίνο, στην Οξφόρδη και στο Βath. Σήμερα είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Βλαστοκυττάρων (Stem Cell Institute) του Πανεπιστημίου της Minnesota στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (European Molecular Biology Organization, EMBO) και της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών (Academy of Medical Sciences) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες στο πεδίο της Βιολογίας Ανάπτυξης και έχει γράψει τρία ακόμα βιβλία: τη μονογραφία “From Egg to Embryo”, το δημοφιλές “Εgg and Ego”, που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, και πιο πρόσφατα το “Stem Cells: A Very Short Introduction”.

Απόσπασμα από μία κριτική για τη δεύτερη έκδοση:

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του J. Slack Βασικές Αρχές Βιολογίας Ανάπτυξης αποτελεί ένα απαραίτητο σύγγραμμα για όσους ενδιαφέρονται για τη Βιολογία Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει νέα ευρήματα σε μια σειρά ταχέως εξελισσόμενων πεδίων, όπως αυτά της αναγέννησης, της γήρανσης και των βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα ενός ευρύτερου επιστημονικού κοινού. Πρόκειται για ένα βιβλίο περιεκτικό, με καλή οργάνωση και εικονογράφηση. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.







e-mail Facebook Twitter