Γράψ’ το έτσι! Τεύχος Β΄. Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία


Συγγραφέας : Κούτρας, Σπυρίδων Κ.
Εκδότης : Σαββάλας
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-06-0197-8
Σελίδες : 640
Κατηγορίες : Νεοελληνική λογοτεχνία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση) Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

19.90 € 17.91 €




Το «Γράψ’ το έτσι!», τεύχος Β’, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο μελέτης και διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Περιέχει παραδείγματα και ασκήσεις από όλους τους τύπους των θεμάτων της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Τα θέματα αναφέρονται, κατά βάση, σε επιλεγμένα κείμενα της Τράπεζας Θεμάτων. Στοχεύουν στη γνώση της θεωρίας και στην αποτελεσματική εφαρμογή της για κάθε κειμενικό είδος, για κάθε γλωσσική επιλογή, για κάθε ζητούμενο παραγωγής λόγου.
Γι' αυτό δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις απαντήσεις, ώστε ο/η υποψήφιος/υποψήφια να μαθαίνει από το περιεχόμενό τους, από τον τρόπο οργάνωσης και έκφρασής τους.


Ο Σπυρίδων Κ. Κούτρας γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1978 διδάσκει σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Έχει εκδώσει βιβλία χρήσιμα για τη διδασκαλία, τη σωστή εκμάθηση και την καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει κείμενα για γλωσσικά και εκπαιδευτικά θέματα σε εφημερίδες και περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter