Διδακτικές μέθοδοι για τα μαθηματικά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία


Συγγραφέας : Γαρυφαλιά Κ. Χαριτάκη
Εκδότης : Πεδίο
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-635-739-8
Σελίδες : 160
Κατηγορίες : Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία Ειδική αγωγή

15.90 € 14.31 €




Στο παρόν βιβλίο πραγματοποιείται η πρώτη προσέγγιση του βέλτιστου θεωρητικού σχήµατος που περιγράφει τις πρώιµες µαθηµατικές δεξιότητες των µικρών παιδιών µε νοητική αναπηρία. Δίνει έμφαση στη σκιαγράφηση των δυνατοτήτων και των αδυναµιών τους ως προς την κατάκτηση των εν λόγω δεξιοτήτων.
Στο πρώτο μέρος, το οποίο εστιάζεται στο θεωρητικό πλαίσιο, επιχειρείται η κριτική εξέταση της νοητικής αναπηρίας και παρουσιάζεται το βέλτιστο θεωρητικό σχήµα που περιγράφει τις µαθηµατικές δεξιότητες των µικρών παιδιών µε νοητική αναπηρία. Στη συνέχεια εξετάζονται οι γνωστικές λειτουργίες, όπως προσδιορίζονται µέσω της µαθησιακής επάρκειας των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας µε νοητική αναπηρία, καθώς και οι πρώιµες µαθηµατικές δεξιότητες υπό το πρίσµα των ατοµικών διαφορών ως προς τον ρυθµό ανάπτυξης των πρώιµων µαθηµατικών δεξιοτήτων των παιδιών αυτών. Ακολουθεί η παρουσίαση των πρώιµων µαθηµατικών δεξιοτήτων υπό τη θεώρηση της αναπτυξιακής προσέγγισης της νοητικής αναπηρίας.
Το δεύτερο µέρος του βιβλίου είναι επικεντρωμένο στο πρακτικό πλαίσιο της κατάλληλης εφαρµογής των αποδεδειγµένα αποτελεσµατικών διδακτικών µεθόδων για τα µαθηµατικά σε παιδιά µε νοητική αναπηρία.
Το βιβλίο αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιµο και χρηστικό εγχειρίδιο για προπτυχιακούς και µεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, επαγγελµατίες αλλά και γονείς παιδιών µε νοητική αναπηρία.







e-mail Facebook Twitter