Δόκιμος καταστρώματος


Συγγραφέας : Καρπαθάκης Μιχάλης
Εκδότης : Νημερτής
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-618-82646-3-2
Σελίδες : 298
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες

12.00 € 8.40 €




Στο Δόκιμο καταστρώματος, του Παντελή Καρπαθάκη, η Αλήθεια σε καθηλώνει, σε συγκινεί και σε απελευθερώνει από προκαταλήψεις και μικρότητες, σου αποκαλύπτει τη δύναμη που εκπορεύεται από την Ελληνο-Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, με την ευρύτητα πνεύματος και αγάπης, όπως εκφράστηκε και στα αυτοσχέδια Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, μέλους του πληρώματος: Πάλι Χριστούγεννα μας βρήκανε καταμεσής του Ωκεανού

Οι αναμνήσεις της πατρίδας και οι θύμισες κυρίευσαν το νου Χριστέ μου που γεννήθηκες για μας, την άγια νύχτα τούτη. Εμείς ποτέ μας δεν ζητήσαμε όλα της θάλασσας τα πλούτη.

Ο συγγραφέας, μας αποδεικνύει ότι η πηγαία αγάπη χωρίς σύνορα, η αναζήτηση της χαράς και της ευτυχίας βρίσκεται σε κάθε έκφραση της ζωής, αρκεί να έχεις το κατάλληλο διεισδυτικό βλέμμα για να την ανακαλύψεις.  Ο χαρισματικός συγγραφέας, αναφέρει επίσης, τους θαυμάσιους καπετανέους και πληρώματα που κατά κοινή ομολογία είναι τα καλύτερα στον κόσμο,  σε συνδυασμό με το ελληνικό εφοπλιστικό δαιμόνιο, δημιούργησαν τη μεγάλη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Ο M. Καρπαθάκης, μας δείχνει πώς η διαδρομή μιας ζωής, όπως και η ρότα του πλοίου, πλουτίζει με τις θετικές πράξεις και τις σκέψεις μας, όταν επιλέγουμε τους σωστούς ατραπούς και συνοδοιπόρους.


Ο Μιχάλης Καρπαθάκης γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, όπου και παρέμεινε μέχρι που τελείωσε της γυμνασιακές του σπουδές. Αν και ορεινό το χωριό, από πολύ μικρός είχε χρηστεί θαλασσινός, λόγω της μακράς θαλασσινής παράδοσης της οικογένειας της μάνας του. Το πρώτο του ταξίδι, τον Απρίλη του 1964 και το τελευταίο τον Ιούλιο του 2005. Ταξίδεψε με όλα τα είδη των πλοίων σε όλες της θάλασσες του κόσμου σαν δόκιμος, Ανθυποπλοίαρχος, Υποπλοίαρχος, Πλοίαρχος. Τώρα ζει στο χωριό του και αγναντεύοντας το Λιβυκό πέλαγος γράφει τις θαλασσινές του ιστορίες από σημειώσεις που είχε κρατήσει και τα όσα θυμάται.






e-mail Facebook Twitter