Ευτυχία Πρίντζου· Η επιστροφή


Συγγραφέας : Κονταξής, Βασίλης
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-04-5426-0
Σελίδες : 56
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

8.00 € 7.20 €




Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους δεκαπέντε αγωνιστές στα Γιάννενα, έπειτα από μια δίκη-παρωδία.
Είναι η Ευτυχία Πρίντζου, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο ΕΑΜ, στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα. Ενώ γλίτωσε τελευταία στιγμή την εκτέλεση από τους Γερμανούς στη διάρκεια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και οδηγήθηκε στο απόσπασμα από Έλληνες, λίγα χρόνια αργότερα.
Ο Βασίλης Κονταξής, σ’ αυτό τον θεατρικό μονόλογο, δίνει τον λόγο στην Ευτυχία Πρίντζου, που «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή, μέχρι και την εκτέλεσή της. Να μας αφηγηθεί μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.


Ο Βασίλης Κονταξής γεννήθηκε στα Ιωάννινα και ζει μεταξύ της γενέτειράς του και της Αθήνας. Σπούδασε μουσική, τραγούδι και θέατρο. Ακολουθεί επαγγελματική σταδιοδρομία ως τραγουδιστής, ηθοποιός και σκηνοθέτης και έχει συμμετάσχει με τις παραπάνω ιδιότητες σε περισσότερες από σαράντα μουσικές και θεατρικές παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, κ.ά. Μεταξύ άλλων έχει ανεβάσει στο θέατρο τρία έργα του Γιάννη Ρίτσου και πρόσφατα σκηνοθέτησε την Εκάβη του Ευριπίδη. Είναι επίσης δάσκαλος τραγουδιού και αγωγής του προφορικού λόγου και έχει διδάξει σε πολλές ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης και θεατρικά εργαστήρια. Το βιολοντσέλο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.






e-mail Facebook Twitter