Η Ειρήνη του Αριστοφάνη


Συγγραφέας : Μπαμπέτα - Μπακιρτζή, Ιωάννα
Εκδότης : Μίνωας
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-02-5184-5
Σελίδες : 36
Κατηγορίες : Ελληνικό δράμα (Κωμωδία) - Βιβλία για παιδιά Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

12.20 € 10.98 €




Ο Τρυγαίος έχει μια καινούρια τρέλα. Θέλει να ταξιδέψει στους ουρανούς και να φτάσει στους θεούς, πάνω σε ένα σκαθάρι. Γεμάτος ανησυχία αναρωτιέται πού να είναι η Ειρήνη. Όταν φτάνει στο παλάτι των θεών, τον υποδέχεται ο Ερμής και τα νέα που του λέει είναι απογοητευτικά…
Ο Αριστοφάνης είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαίους κωμωδιογράφους. Είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και έγραψε πολλές κωμωδίες και σάτιρες. Η «Ειρήνη» είναι ένα αντιπολεμικό έργο με διαχρονική αξία.


Η Ιωάννα Μπαμπέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε κοινωνική πολιτική και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού. Το 2009 το διήγηµά της "Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ" κέρδισε στο διαγωνισµό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον "Ελευθερουδάκη" σε µία συλλογή διηγηµάτων µε τίτλο "19 νέα βήµατα". Επίσης, το παραµύθι "Το δέντρο µου" κέρδισε έπαινο στο διαγωνισµό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο "Η Μελίνα ντετέκτιβ".






e-mail Facebook Twitter