Η καρδιά μου το όπλο σου


Συγγραφέας : Καραγιαννίδης, Γεώργιος
Εκδότης : Αρμός
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-615-496-6
Σελίδες : 354
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

18.00 € 16.20 €




Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.
Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999. Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.
Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.


Ο Γεώργιος Κ. Καραγιαννίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.






e-mail Facebook Twitter