Με το παράξενο όνομα Κοραμά


Συγγραφέας : Γιώργος Δούκας
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-02-4193-8
Σελίδες : 458
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

23.32 € 20.99 €




Όλα ξεκίνησαν μέσα στο μυαλό του συγγραφέα, όταν τρείς φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους απάγονται και κρατούνται αιχμάλωτοι μαζί με τη γυναίκα με το παράξενο όνομα Κοραμά. Μόνη τους ελπίδα να σωθούν, είναι να ανακαλύψουν τον κοινό τους παρονομαστή, που δεν ενώνει μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά και του ψυχασθενούς απαγωγέα τους, που δείχνει έτοιμος να σκοτώσει για να φτάσει στην αλήθεια, και να αποκαλύψει μαζί και ένα πανάρχαιο και σκοτεινό μυστικό που κρατήθηκε κρυφό βαθιά μέσα στους κόλπους της χριστιανικής Εκκλησίας εδώ και αιώνες! Η πίστη στο Θείο θα έρθει αντιμέτωπη με την τεχνολογία και την προηγμένη ιατρική, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, κάνοντάς τους να χάσουν τον εαυτό τους και να βρεθούν ενοχοποιημένοι για τα εν λόγω εγκλήματα, όπως αναγράφονται επακριβώς και στο βιβλίο με το παράξενο όνομα Κοραμά. Με κίνδυνο να χαράξει τον ανθρώπινο νου της ηρωίδας με το αιώνιο ερώτημα του τι εστί ψυχή και πώς σώζεται, παρατίθεται το ερώτημά της, λίγο πριν σβήσει το φως και βυθιστεί ξανά στα σκοτεινά μονοπάτια του ταραγμένου της μυαλού και αρχίσει πάλι από την αρχή! «Μυθιστόρημα ήταν όλο αυτό τελικά;»
Ο συγγραφέας δηλώνει ότι η ένταση των συναισθημάτων που θα σας προκαλέσει το βιβλίο του, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ένα πολύπλοκο έργο ως δομή και χρειάζεται την αδιάληπτη προσοχή στην ανάγνωση του λόγω των πολλών χαρακτήρων, αλλά και των μυστικών που θα σας αποκαλύψει. Το ίδιο πιστεύει και για τη σύγκρουση συναισθημάτων των ηρώων, που θα σας σοκάρουν ως αναγνώστες μπροστά στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα του δικαίου ή του θεού που πιστεύει ο καθένας τους, όσο και των γεγονότων. Επιδιώκει να διεγείρει την προσοχή σας ως προς τα ερωτήματα που γεννιούνται από τις πρώτες κιόλας σελίδες και καταφέρνει να ταυτιστεί τον καθένα μας με έναν από τους ήρωες του βιβλίου και του λόγου ύπαρξής τους σε μια άνιση κοινωνία, γεμάτη ταξικές και σεξουαλικές διακρίσεις, μίσος προς το άγνωστο, αλλά και ρατσισμό. Γιατί μόλις διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες, πραγματικά θα έρθει σε σύγκρουση το νόμιμο και το ηθικό μέσα σας!
Ο Γιώργος Δούκας γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα και σας προτρέπει να κοιτάξετε βαθιά, πολύ βαθιά μέσα στη ψυχή σας πριν το πάρετε στα χέρια σας και αρχίσετε να περιπλανιέστε μαζί με το μυθιστόρημα, με το παράξενο όνομα Κοραμά!
Ή μήπως δεν είναι μυθιστόρημα εν τέλει;







e-mail Facebook Twitter