Ο οδηγός που άφησε το τρένο στη μέση του πουθενά


Συγγραφέας : Στασινού, Ελένη
Εκδότης : Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-606-201-8
Σελίδες : 240
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

9.80 € 8.82 €




Ένα βιβλίο - παιχνίδι. Το «κανονικό» ποδηλατεί στον ουρανό. Το έντιμο αυτοαναφλέγεται. Το άνομο δεν προκάμνει να μεταμεληθεί. Και η εντιμότητα, κουρασμένη από την ορθόδοξη εκδοχή της, καταστρέφει – δίχως να νοιώθει την ανάγκη αναδημιουργίας. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να είναι δραματικό. Εάν δεν έκλεινε μέσα του τόση επανάσταση. Δηλαδή, τόση παιδικότητα και τόσο έρωτα.

Μια ιστορία μεταξύ «συνοριοφυλάκων» και «εισβολέων». Όπου συνοριοφύλακες είναι οι νόμοι. Και όπου εισβολείς, όσοι επιδιώκουν την κατάλυσή τους. Οι ίστορες και οι ήρωές τους. Οι απηυδισμένοι απ’ την εγκράτεια γέροντες. Τα αυθάδη στη σοφία τους ανήλικα. Οι πολύχρωμες στη γενναιοδωρία τους γυναίκες.


Η Ελένη Στασινού γεννήθηκε στην Πάτρα το 1948. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έργα της είναι οι ποιητικές συλλογές: "Οι οδύνες της μετάλλαξης" (εκδόσεις Δίφρος, 1991), "Πιο πέρα" (εκδόσεις Ergo, 1998), καθώς και τα μυθιστορήματα: "Η κουμπάρα η Μαργαρίτα" (εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1997), "Απόδραση προς το φως" (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 1999), "Ο Στέφανος του ελαιώνα" (εκδόσεις Όμβρος, 2000) κ.ά. Παραμύθια τυης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Λόγου και Τέχνης "Ρωγμές".






e-mail Facebook Twitter