Πίσω απ' τη βιτρίνα


Συγγραφέας : Τερκεσίδου, Λένα
Εκδότης : Ωκεανός
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-643-086-2
Σελίδες : 384
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

15.70 € 11.62 €




Τα Χριστούγεννα του 1973, σε ένα πάρτι γενεθλίων η Δάφνη γνωρίζει τον Θεόφιλο. Οι δύο νέοι ερωτεύονται τρελά. Εκείνος είναι αγρότης. Εκείνη σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Οι γονείς της αντιδρούν, αλλά η Δάφνη δεν θέλει να ακούσει κουβέντα.
Ενώ ο Θεόφιλος υπηρετεί στην Κρήτη, εκείνη γνωρίζει τον Κίμωνα, ο οποίος την ερωτεύεται. Κι αυτή, όμως, δεν είναι αδιάφορη.
Όταν γίνεται η εισβολή στην Κύπρο το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνει ο Θεόφιλος ανατινάζεται και θεωρείται νεκρός.
Μετά από ένα μήνα η Δάφνη μαθαίνει πως ο Θεόφιλος είναι σε κώμα βαριά τραυματισμένος. Παρόλο που εκείνος τελικά μένει ανάπηρος δεν θα τον εγκαταλείψει. Αλλάζει τα πάντα στη ζωή της και αφοσιώνεται σ’ αυτόν.
Τί θα γίνει, όμως, όταν εμφανιστεί και πάλι στη ζωή της ο Κίμωνας;

Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον πόλεμο. Για τη σπαταλημένη νιότη και τα ανεκπλήρωτα όνειρα.

Αφορμή για την έμπνευση αυτού του μυθιστορήματος στάθηκε η συνάντηση της συγγραφέως με τον Θανάση Ζαφειρίου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο μόνος που επέζησε, όταν χτυπήθηκε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974 όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο


Η Λένα Τερκεσίδου είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (Master του Πανεπιστήμιου Middlesex της Αγγλίας), σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί με πλήθος δημοσιεύσεων στον περιοδικό Τύπο, καθώς και με σειρά παρουσιάσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές. Από τις εκδόσεις "Διάπλαση" έχουν εκδοθεί: "Ο Σάκης ο Γαλατάκης σε επικίνδυνη αποστολή" (2006), "Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών" (2006) και "Εύκολες δίαιτες για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα" (2007). Από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία της: "Επιτέλους βρήκα τη δίαιτά μου" (1999), "100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας" (1999), "Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών" (2003), το οποίο μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα, "Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές" (2003) το οποίο επίσης μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής στο διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία (Βαρκελώνη 2004), και "Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη" (2003). Από τις εκδόσεις "Άγκυρα" έχει εκδοθεί: "Οι θησαυροτροφές. Διασκεδάζω και μαθαίνω να τρώω σωστά" (2006). Από τις εκδόσεις "Ταξιδευτής" έχει εκδοθεί: "Έρωτας με την πρώτη μπουκιά. Συλλογή διηγημάτων με γεύσεις" (2008).






e-mail Facebook Twitter