Προσευχή

Η φύση και η τεχνική της
Συγγραφέας : Singh, Kirpal
Εκδότης : Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης : 1986
ISBN : 141564
Σελίδες : 169
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Διαλογισμός Αυτοπραγμάτωση

13.00 € 9.75 €




Η προσευχή είναι το αλάτι της ζωής και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτή. Είναι μέσα στη φύση του Ανθρώπου να προσεύχεται για την εκπλήρωση των επιθυμιών του, όποιες και αν είναι αυτές. Αλλά τις περισσότερες φορές, πραγματικά, δεν γνωρίζουμε για τι πράγμα να προσευχηθούμε, πώς να προσευχηθούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει η προσευχή μας μια μεγάλη ισχυρή δύναμη για να διεγείρει το έλεος του Ουρανού.
Το μυστικό μιας επιτυχημένης προσευχής δεν είναι τόσο πολύ στα λόγια που χρησιμοποιούμε, ούτε στο χρόνο που αφιερώνουμε σ' αυτή, ούτε στην προσπάθεια που μπορεί να βάλουμε σ' αυτή, όσο είναι στη συγκεντρωμένη προσοχή που δίνει κανείς στην έδρα της ψυχής έτσι, ώστε να την κάνει έμψυχη. Η πιο φυσική μορφή για μια καρποφόρα προσευχή είναι η διακαής επιθυμία μιας ψυχής χωρίς τη μεσολάβηση των λόγων, είτε προφορικώς είτε διανοητικώς, με τη γλώσσα της σκέψης. Μια τέτοια προσευχή παράγει και απελευθερώνει μια τόσο μεγάλη ποσότητα πνευματικής ενέργειας που όλες οι Κοσμικές Δυνάμεις έλκονται, και συνδυάζονται μαζί, διαμορφώνοντας τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα.
Μια αληθινή προσευχή είναι μια συνεχής διαδικασία, ανεξάρτητα από τη μορφή, το χρόνο και τον τόπο, και οδηγεί τελικά στην κατάσταση του Σεχάτζ - μια αλκυώνια γαλήνη, μια τέλεια ισορροπία και ένα πλήρη κορεσμό, με χωρίς καμιά απολύτως επιθυμία. Αυτό λοιπόν είναι το ζενίθ μιας γνήσιας προσευχής και σ' αυτό το σημείο η προσευχή η ίδια παύει να είναι μια προσευχή και γίνεται μια κατάσταση ύπαρξης, καθώς υψώνεται κανείς βαθμιαία πρώτα σε Κοσμική Συνειδητότητα, με τη Θεία Θέληση πλήρως αποκαλυμμένη σ' αυτόν. Αυτό είναι το παν της προσευχής, και πως να το κατορθώσει κανείς είναι το θέμα αυτής της έρευνας.
Στο τέλος του βιβλίου, με τη μορφή παραρτήματος, έχουν συναθροιστεί, ταξινομημένα, δείγματα προσευχών από διάφορους Αγίους και Γραφές, για το όφελος των ενδιαφερόμενων αναγνωστών.







e-mail Facebook Twitter