Σογκούν, Μέρος 2


Συγγραφέας : Clavell, James
Εκδότης : Anubis
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-5797-45-4
Σελίδες : 760
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

25.40 € 22.86 €




Ένα μαγευτικό έπος με φόντο την Ιαπωνία του 17ου αιώνα…

Ένας γενναίος Άγγλος θαλασσοπόρος.
Ένας αήττητος Ιάπωνας πολέμαρχος.
Μία όμορφη γυναίκα διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Ο καιρός περνά και ο Τζων Μπλάκθορν εξοικειώνεται με τον πολιτισμό της Ιαπωνίας, κερδίζοντας μια θέση στο πλευρό του πανίσχυρου πολέμαρχου Τορανάγκα. Καθώς οι αντίπαλες παρατάξεις έρχονται αντιμέτωπες σε μια σύγκρουση που θα αναδείξει τον υπέρτατο στρατιωτικό ηγέτη της χώρας, ο Μπλάκθορν βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κυκεώνα αιματηρών συρράξεων, πολιτικών ελιγμών, δολοπλοκιών και ακόρεστης δίψας για δύναμη, όπου μια λεπτή γραμμή χωρίζει τον απόλυτο θρίαμβο από την ολοκληρωτική καταστροφή…

Το Σογκούν σκιαγραφεί με αριστοτεχνικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στη φεουδαρχική Ιαπωνία.

Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα που καθήλωσε το διεθνές κοινό και αποτέλεσε τη βάση για την κλασική τηλεοπτική σειρά του 1980 αλλά και για τη νέα τηλεοπτική υπερπαραγωγή του 2024.


Ο James Clavell γεννήθηκε το 1924 στην Αγγλία και πέθανε το 1994 στη Στοκχόλμη. Σε ηλικία 16 χρονών κατατάχθηκε στο στρατό και πολέμησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες και οδηγήθηκε στη Σιγκαπούρη, στο στρατόπεδο αιχμαλώτων Changi Prison. Μετά το τέλος του πολέμου ο Clavell αφοσιώθηκε στη συγγραφή και στον κινηματογράφο. Τα βιβλία της περίφημης Ασιατικής Σάγκα, στην οποία περιλαμβάνεται και το "Σογκούν", γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και καταξίωση και μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ο Clavell έγραψε επίσης το σενάριο για τις ταινίες "Η μύγα" και "Η μεγάλη απόδραση", ενώ ήταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας "Στον κύριό μας με αγάπη", για την οποία τιμήθηκε με το Writers Guild Best Screenplay Award.






e-mail Facebook Twitter