Τα αερόφυτα & πέντε θεατρικά ταχυδράματα


Συγγραφέας : Οικονομίδης, Γιάννης, σκηνοθέτης
Εκδότης : Κάπα Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-628-274-4
Σελίδες : 88
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

8.48 € 7.63 €




Τα αερόφυτα, Την ημέρα που νικήσαμε τον φόβο, Extremely low battery, Τα γάντια, Μείναμε από βενζίνη, Αντιφωνήσεις στη Μαρία Νεφέλη. Έξι μονόπρακτα του Γιάννη Οικονομίδη, που πραγματεύονται θέματα της σύγχρονης εποχής.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση και το περιβάλλον, οι πολεμικές συρράξεις και οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, οι υγειονομικές απειλές και ο θάνατος, η απομόνωση και η ανάγκη για επαφή και συντροφικότητα είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που τίθενται στον πυρήνα της δραματουργίας του συγγραφέα.
«Η γραφή τους εμπεριέχει το απόσταγμα ανθρώπινης ζωής, συμπυκνωμένη αλήθεια και ευαισθησία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μέντης στο Επίμετρο της έκδοσης.
«Ο συγγραφέας ενσωματώνει στη δραματουργία του τις ανησυχητικές τάσεις των καιρών του θέτοντας το σύστημα υπό αμφισβήτηση, χωρίς όμως να καταφεύγει σε μια “δραματουργία παρακμής”», συμπληρώνει καίρια η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Κατερίνα Διακουμοπούλου.


Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Ξεκίνησε σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες. "Το Σπιρτόκουτο" (2003), "Η ψυχή στο στόμα" (2006), "Μαχαιροβγάλτης" (2010) και "Το μικρό ψάρι" (2014). Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο και έχουν αποσπάσει βραβεία. Το "Στέλλα κοιμήσου" είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.






e-mail Facebook Twitter