Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας


Συγγραφέας : McCullough, Colleen, 1937-
Εκδότης : Εκδόσεις Bell
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-620-960-4
Σελίδες : 704
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη πεζογραφία (Αυστραλία) - Μυθιστόρημα

19.90 € 17.91 €




Ο Πάντυ Κλήαρι και η οικογένειά του ζουν στην Ντρογκέντα, ένα μεγάλο αγρόκτημα στην Αυστραλία, δουλεύοντας σκληρά για να επιβιώσουν. Τα εφτά παιδιά του μεγαλώνουν και εξελίσσονται ακολουθώντας το καθένα το πεπρωμένο του. Εφτά διαφορετικοί χαρακτήρες, εφτά διαφορετικές ιστορίες. Πιο συναρπαστική, πιο πολυκύμαντη απ’ όλες, εκείνη της μονάκριβης κόρης της οικογένειας, της Μέγκυ. Ο ανεπίτρεπτος από θείους και ανθρώπινους νόμους έρωτάς της για τον ωραίο και φιλόδοξο ιερέα Ραλφ θα σημαδέψει ολόκληρη τη ζωή της…
Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα όλων των εποχών, που έχει μεταφραστεί σε τριάντα πέντε γλώσσες, Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας της Κολίν Μακάλοου είναι μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, ένα δυνατό έπος αγώνα και θυσίας, μια γιορτή της ατομικότητας και του πνεύματος.


Η Κολίν Μακάλοου γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1937. Σπούδασε νευροφυσιολογία, ίδρυσε το τμήμα νευροφυσιολογίας του Βασιλικού Νοσοκομείου της Βόρειας Ακτής στο Σίδνεϊ και εργάστηκε για δέκα χρόνια ως ερευνήτρια και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ. Η συγγραφική της καριέρα άρχισε το 1974 με την έκδοση του "Τim", του πρώτου της βιβλίου. Ακολούθησε το πολύκροτο "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", το 1977, ένα μυθιστόρημα που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ σε πάνω από είκοσι γλώσσες, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Συγγραφέας δεκατεσσάρων ακόμη βιβλίων, έχει γράψει επίσης στίχους για το μουσικό θέατρο. Πολυτάλαντη και με πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρτογραφία, το αρχιτεκτονικό σχέδιο, την αστρονομία και τη μουσική. Για την προσφορά της στην επιστήμη, την ιστορική έρευνα και τη λογοτεχνία έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις (μεταξύ άλλων, είναι ανάμεσα στα 100 πρόσωπα που έχουν ανακηρυχθεί "Ζώντες Εθνικοί Θησαυροί" της Αυστραλίας), και είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Ζει στη Νήσο Νόρφολκ του Νότιου Ειρηνικού με τον σύζυγό της, Ρικ Ρόμπινσον.






e-mail Facebook Twitter