Ταξιδεύοντας στη χώρα του Πέρα - Βρέχει!


Συγγραφέας : Άννα Θεοδώρα Χατζηδηµητρίου
Εκδότης : iWrite
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-627-487-9
Σελίδες : 28
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

11.90 € 10.71 €




Ένα παιδικό βιβλίο για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση.

Υπάρχει κάπου στον πλανήτη µια πολύ µικρή χώρα που το όνοµα της είναι Πέρα – Βρέχει, γιατί πράγµατι κάθε µέρα βρέχει και κάτι διαφορετικό. Σε αυτή τη χώρα µένει και η µικρή Σαµίρα, η οποία, από ένα τυχαίο γεγονός, όπως άλλωστε συµβαίνει συνήθως, θα βρεθεί στη χώρα της Φαρµακογλώσσας.
Εκεί κατοικούν µεγάλες µπλε γλώσσες που κόκαλα δεν έχουν, όµως κόκαλα τσακίζουν, γι’ αυτό η Σαµίρα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική! Η Σαµίρα σύντοµα θα µάθει πως δεν είναι µόνη σε αυτή τη χώρα και πως ο Κλέφτης Αλεπουδέλης, που κλέβει τις πιο όµορφες λέξεις, ίσως µπορεί να τη βοηθήσει.
Θα καταφέρουν άραγε να γλιτώσουν απ’ τη Φαρµακογλώσσα; Θα µπορέσουν να δώσουν στον Καπετάνιο του Μελανού Κήτους αυτό που ζητάει για να τους βοηθήσει; Η περιπέτεια ξεκινάει, τολµάς να βουτήξεις µέσα της;
Ο µικρός αναγνώστης, µέσα σε έναν φαντασιακό κόσµο γεµάτο περιπέτεια κι αγωνία, γνωρίζει τις δυσκολίες που καλείται να αντιµετωπίσει η Σαµίρα σε ένα νέο περιβάλλον εξαιτίας µιας αναγκαστικής φυγής-µετανάστευσης. Βιώνει τη δύναµη της αγάπης µέσα από τις πιο όµορφες λέξεις που κλέβει ο Κλέφτης Αλεπουδέλης και ελπίζει να βρει και ο ίδιος την πιο γλυκιά χώρα, µε εισιτήριο τον καρπό ενός βιβλίου που ανθίζει ακόµη και στις πιο σκοτεινές εποχές!







e-mail Facebook Twitter