ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
Συγγραφέας : Καπίδης, Αντώνης
Εκδότης : Ιβίσκος
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 618-5093-64-8
Σελίδες : 360
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.50 € 11.55 €




Μέσα στην αχλή της πιο παλιάς Iστορίας, εκεί που οι μύθοι συναντούν την πραγματικότητα πάνω στα νησιά του Αιγαίου, ξεπροβάλλει αχνά ένας από τους μεγαλύτερος αρχαίους ελληνικούς πολιτισμούς. Ο Μινωικός. Παλιός και ξεθωριασμένος, ναι, αλλά όχι ξεχασμένος, γιατί μέχρι και σήμερα φτάνουν οι κραδασμοί από την πολύχρονη παρουσία του πάνω στην Κρήτη και όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Ανάμεσα στα στενά του Ακρωτηρίου και κάτω από τη σκέπη του τρομαχτικού ηφαιστείου της Στρογγύλης, γεννιέται ένας έρωτας που, κυνηγημένος από τη φωτιά και τους πολέμους, έμελλε να ολοκληρωθεί μετά από πολλές περιπέτειες.
Ο Ίσανδρος και η Μελανθώ μας οδηγούν, μέσα από την αγάπη τους, στα στενά δρομάκια του Ακρωτηρίου, στα παλάτια της Κνωσού, στη Χώρα της Αθήνας και της Κυθέρειας, ψάχνοντας ο ένας τον άλλον. Το τεράστιο ηφαίστειο κατέστρεψε τις ζωές τους, αλλά η θάλασσα του Αιγαίου τις κράτησε σε επαφή.


Ο Αντώνης Καπίδης γεννήθηκε το 1963, είναι εκπαιδευτικός εν ενεργεία και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Όντας ανήσυχο πνεύμα, ασχολήθηκε με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον προγραμματισμό τους, τη ζωγραφική, το Θέατρο Σκιών και φυσικά το διάβασμα . Είναι φανατικός φιλόζωος και υπέρμαχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση ανθρώπων που θα αγαπήσουν και θα προσπαθήσουν περισσότερο για τον κόσμο μας.






e-mail Facebook Twitter