Αρχική» Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου

Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου

Οι εκτελέσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου
Συγγραφέας : Abbott Geoffrey
Μεταφραστής : Ανδρικόπουλος Παντελής
Εκδότης : Νάρκισσος
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-8239-39-7
Σελίδες : 414
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Θανάτωση
 

19.87 €
13.71 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Το "εγχειρίδιο του καλού δήμιου" είναι μια φρικιαστικά γοητευτική περιγραφή μεθόδων εκτέλεσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνει ανατριχιαστικές μεθόδους θανάτωσης όπως ο κανιβαλισμός, το ράψιμο στην κοιλιά ζώου, ο διαμελισμός σε "χίλια κομμάτια" και το ξερό τηγάνισμα.
Οι τρόποι εκτέλεσης που περιγράφονται ήταν θεσμοθετημένοι και νόμιμοι, εφαρμόζονταν δε με δικαστικές αποφάσεις στις χώρες που τους είχαν εγκρίνει.
Με το δικό του μαύρο χιούμορ και το ανάλογο ύφος, ο Τζέφρι Άμποτ περιγράφει επίσης τα χρησιμοποιούμενα όργανα βασανιστηρίων και την αποτελεσματικότητα τους, και αποκαλύπτει τη μακάβρια προέλευση οικείων φράσεων, όπως "πάει καλιά του" ή "είναι στην μπούκα του κανονιού" καθώς και φράσεων από την αργκό του υποκόσμου. Παράλληλα περιγράφει γλαφυρά, με λογοτεχνικό οίστρο, τις προσωπικές ιστορίες των θυμάτων αλλά και των δημίων. Βασιλιάδες, στραγγαλιστές, βιαστές, συνωμότες αλλά και απλά κλεφτρόνια στριμώχνονται στην ουρά για την τελευταία τους παράσταση.
Από την προετοιμασία του θύματος ως το ξεφόρτωμα του πτώματος, "Το εγχειρίδιο του καλού δήμιου", απαντά σε όλα όσα ήταν ποτέ πιθανό να ρωτήσετε, και σε μερικά που δεν θα θέλατε ποτέ ούτε καν να φανταστείτε.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Ηθική απόσταση

Glover, Jonathan, 1941-
Έρασμος(2009)
960-6870-06-5
45
4.78 €
3.54 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο