Μαθαίνοντας τα GIS στην πράξη Το ArcGIS 9.3


Συγγραφέας : Τσουχλαράκη, Ανδρονίκη Αχιλλέως, Γεώργιος
Εκδότης : Δίσιγμα
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 978-960-9495-19-6
Σελίδες : 672
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Σπουδή και διδασκαλία

49.00 € 39.20 €




Πρόκειται για τη δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου Μαθαίνοντας τα GIS στην Πράξη – Το ArcGIS 9.3. Η πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε το 2010 και εξαντλήθηκε αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως ότι το παρόν βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ επιστημονικό κοινό και όχι μόνο, το οποίο ενδιαφέρεται να εισαχθεί στην επιστήμη των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (ΓΣΠ) και στην επί του πρακτέου ενασχόληση με το ArcGIS συγκεκριμένα, ήταν αποτελεσματικό και πέτυχε τον σκοπό του.

 

Τα θετικά σχόλια που αποκόμισε, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και από τον χώρο των μελετών και των εφαρμοσμένων επιστημών, είναι η απόδειξη της επιτυχημένης κυκλοφορίας του.

 

Επανέρχεται με μια δεύτερη έκδοση, πλήρως ανανεωμένη και αναθεωρημένη με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία, καλύπτοντας τις ανάγκες των αναγνωστών στον τομέα των ΓΣΠ που διαπραγματεύεται.

 

Στο βιβλίο υπάρχουν 10 κεφάλαια, τα οποία αντιστοιχούν σε 10 ενότητες ασκήσεων. Οι ενότητες αυτές καλύπτουν, μέσα από απλές αλλά και σύνθετες εφαρμογές, όλες τις σημαντικές και απαραίτητες δυνατότητες που προσφέρει ένα ΓΣΠ, και τις οποίες πρέπει να γνωρίζει, να διαχειρίζεται και να εφαρμόζει με ευκολία ο κάθε χρήστης του. Καλύπτουν επίσης την εκμάθηση του ΓΣΠ ArcGIS 9.3, μέσα από την πράξη, με πολύ λεπτομέρεια. Ξεκινώντας από μηδενική βάση στα θέματα των ΓΣΠ και των γνώσεων επί του λογισμικού ArcGIS, ο αναγνώστης δύναται να φτάσει σε ένα αρκετά προχωρημένο επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων. Αυτές οι γνώσεις και ικανότητες θα του επιτρέψουν να απασχοληθεί με άνεση στο χώρο των εφαρμογών των ΓΣΠ, είτε αυτό γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε ερευνητικό. Βεβαίως, η εκμάθηση δεν τελειώνει ποτέ και η συνεχής ενασχόληση και αναζήτηση καινούργιας γνώσης για τα θέματα των ΓΣΠ, θα τον καθιστά όλο και πιο ικανό να διαχειρίζεται χωρικά προβλήματα και να προτείνει λύσεις μέσα από τα ΓΣΠ και πιο συγκεκριμένα το ArcGIS.

 

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές του βιβλίου υπάρχουν στο CD που το συνοδεύει και αφορούν τμήμα του Νομού Χανίων, στη νήσο Κρήτη και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν μόνο τις διδακτικές ανάγκες αυτού του βιβλίου. Τα δεδομένα αυτά είναι σε σημαντικό βαθμό απλοποιημένα και εν μέρει παραποιημένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές ερευνητικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα.


Η Ανδρονίκη Τσουχλαράκη είναι αγρονόμος μηχανικός ΕΜΠ, λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης.






e-mail Facebook Twitter