Εγχειρίδιο ιχθύων


Συγγραφέας : Flanagan, Richard
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-01-4088-0
Σελίδες : 432
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη πεζογραφία (Αυστραλία) - Μυθιστόρημα

19.90 € 13.73 €




Μια φορά κι έναν καιρό, τότε, το μακρινό 1828, πριν αφανιστούν όλα τα πλάσματα της στεριάς κι όλα τα ψάρια της θάλασσας, ήταν ένας άντρας με το όνομα Γουίλιαμ Μπιούλοου Γκουλντ, ένας κατάδικος στη Γη του Βαν Ντίμεν, που αγάπησε μια μαύρη κι ανακάλυψε πολύ αργά πως η αγάπη δεν είναι ασφαλής. Ο χαζούλης Γκουλντ, ψεύτης, φονιάς, απατεώνας, παραχαράκτης, φαντασιόπληκτος, καταδικάστηκε ισόβια στην πιο βάρβαρη σωφρονιστική αποικία της Κοινοπολιτείας κι εκεί του ανέθεσαν να ζωγραφίσει ένα βιβλίο με ψάρια. Μια φορά κι έναν καιρό συνέβησαν πολλά και φοβερά…

Ένα συναρπαστικό έργο αναστοχασμού της ίδιας της Ιστορίας. Μια γαλήνια, ανατριχιαστική θεώρηση της ύπαρξης του ανθρώπου, που κολυμπά μονάχος στην παγωνιά του απείρου, όπως τα ψάρια στον ωκεανό.


Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν γεννήθηκε στην Τασμανία το 1961, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Death of a River Guide", κέρδισε το βραβείο Αυστραλιανού Μυθιστορήματος. Το δεύτερο βιβλίο του, "The Sound of One Hand Clapping", σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία και παγκοσμίως. Για το τρίτο του μυθιστόρημα, το "Εγχειρίδιο Ιχθύων", του απονεμήθηκε το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας για το 2002.






e-mail Facebook Twitter