Δίκτυο


Συγγραφέας : Max Seeck
Εκδότης : Εκδόσεις Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-14-3767-5
Σελίδες : 576
Κατηγορίες : Αστυνομική λογοτεχνία Φινλανδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

18.50 € 16.65 €




Έξι μήνες έχουν περάσει από την εμπλοκή της Τζέσικα στη μυστηριώδη υπόθεση της οργάνωσης του κυνηγού μαγισσών. Η ομάδα ανθρωποκτονιών στην οποία ανήκει αναλαμβάνει τώρα μια υπόθεση δολοφονίας και μια νέα σειρά εξαφανίσεων. Το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας έχει ξεβραστεί σε μια παγωμένη παραλία και δύο διάσημοι ινφλουένσερς του Instagram έχουν εξαφανιστεί ταυτόχρονα. Οι αγνοούμενοι και η γυναίκα φαίνεται πως συνδέονται μεταξύ τους με μια σκοτεινή λατρεία. Η Τζέσικα κατά τις έρευνές της βρίσκει τον απόκοσμο πίνακα ενός φάρου σε κάποιο παγωμένο νησί. Κάτω από την εικόνα υπάρχει ένα φρικιαστικό ποίημα που περιγράφει λεπτομερώς έναν φόνο.
Στο μεταξύ εφιάλτες με τη νεκρή μητέρα της την αναστατώνουν, καθώς φαίνονται πολύ αληθινοί, κάνοντάς τη να αναρωτιέται αν η γυναίκα προσπαθεί να της πει κάτι για τους φόνους. Κι ενώ η Τζέσικα εργάζεται μανιωδώς, το τρομακτικό παρελθόν της και η οργάνωση των μαγισσών, που παραλίγο να τη σκοτώσουν σοκαριστικά, ξαναεμφανίζονται και απειλούν να την καταστρέψουν.

Λίζα Γιαμαμότο και Τζέισον Νέρβαντερ: οι δύο διασημότεροι λάιφ στάιλ μπλόγκερς της Φινλανδίας με τους περισσότερους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από δύο μέρες έγινε δήλωση εξαφάνισης. Κανένας από τους δύο δε γύρισε σπίτι του το Σάββατο.
Στο Instagram της Λίζα Γιαμαμότο ανέβηκε μια καινούρια φωτογραφία. Αντιγραφή από κάποιο λογαριασμό Instagram που δείχνει έναν ψηλό φάρο.
Η Τζέσικα εστιάζει στο σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία και στους αριθμούς που δείχνουν τα χιλιάδες λάικς. Τη λούζει κρύος ιδρώτας.

Εκεί, στης θάλασσας το βάθος,
είν’ ένας ανοιγμένος τάφος,
μια πριγκιπέσα κοιμισμένη,
σ’ αιώνιο ύπνο βυθισμένη,
είναι με χιόνι σκεπασμένη.







e-mail Facebook Twitter