Γείρε, πέσε, σήκω


Συγγραφέας : McGregor, Jon
Εκδότης : Άγρα
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-505-539-4
Σελίδες : 296
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

17.50 € 12.25 €




ΟΤΑΝ ΜΙΑ EΡΕΥΝΗΤΙΚH AΠΟΣΤΟΛH στην Ανταρκτική πηγαίνει στραβά, οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες – τόσο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται όσο και για τις οικογένειές τους στην πατρίδα. Ο Ρόμπερτ «Ντοκ » Ράιτ, ένας βετεράνος της επιτόπιας έρευνας στην Ανταρκτική, έχει τα στοιχεία για το τί συνέβη, αλλά δεν μπορεί πλέον να τα εκφράσει. Όσο η Άννα, η γυναίκα του, πλοηγείται στα δύσκολα τοπία της νέας της ζωής φροντίζοντάς τον, ο Ρόμπερτ αναγκάζεται να μάθει έναν ολόκληρο καινούργιο τρόπο για να υπάρχει στον κόσμο.
Ο βραβευμένος συγγραφέας Τζον ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που με υπνωτιστικό και τρυφερό τρόπο εξιχνιάζει την έννοια του ηρωισμού και εξερευνά την ακατάβλητη παρόρμηση του ανθρώπου να πει τις ιστορίες του – ακόμα και όταν ο κόσμος τον προδίδει. Ένας στοχασμός για τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αυτοθυσία και τον εγωισμό, το Γείρε Πέσε Σήκω είναι η ιστορία για το υποτιμημένο, παραγνωρισμένο κουράγιο που χρειάζεται ίσως μόνο και μόνο για να βγάλεις τη μέρα.


Ο Jon McGregor γεννήθηκε στις Βερμούδες το 1976, σύντομα όμως η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγγλία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Νόριτς και το Θέτφορντ, στην επαρχία του Νόρφολκ. Στη συνέχεια σπούδασε τεχνολογία και παραγωγή των μέσων στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ. Ορισμένα πρώιμα διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Granta", ενώ ένα άλλο του διήγημα με τίτλο "While You Were Sleeping" ["Ενώ εσύ κοιμόσουν"] μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του Radio 4. Σύντομα άφησε το Μπράντφορντ για να εγκατασταθεί πρώτα στο Σέφιλντ και κατόπιν στο Νότινγχαμ, κάνοντας κάθε λογής δουλειές για να συντηρηθεί, ενώ συγχρόνως έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "If Nobody Speaks of Remarkable Things" ["Αν δεν μιλάμε για τα σπουδαία πράγματα"], το οποίο ολοκλήρωσε ζώντας σε μια μαούνα. Ο ΜακΓκρέγκορ δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των βιβλιοκριτικών, όντας ο πιο νεαρός στη μακρά λίστα των υποψηφίων για το βραβείο Man Booker Prize του 2002. Οι "Sunday Times" χαρακτήρισαν το βιβλίο του "ένα θριαμβευτικό πεζοποίημα τετριμμένων καταστάσεων", το οποίο αποτίει φόρο τιμής "στη θαυμαστή φύση της καθημερινότητας". Έφτασε μάλιστα να κερδίσει τα βραβεία Betty Trask Prize και Somerset Maugham Award και να συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα για το βραβείο Commonwealth Writers Prize και για το βραβείο νεαρού συγγραφέα των Sunday Times (Young Writer of the Year Award). Το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο "So Many Ways To Begin" ["Τόσοι και τόσοι τρόποι για να γίνει μια αρχή"] εκδόθηκε το 2006.






e-mail Facebook Twitter