Πίσω από τον καπνό


Συγγραφέας : Horst, Jorn Lier
Εκδότης : Διόπτρα
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-653-818-6
Σελίδες : 448
Κατηγορίες : Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

16.60 € 14.94 €




Όσλο, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο ετήσιος εορτασμός με το θέαμα των βεγγαλικών στην πλατεία του δημαρχείου, κοντά στο λιμάνι, διακόπτεται από μια έκρηξη με πολλούς νεκρούς, και η πόλη τίθεται σε συναγερμό για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο αστυνομικός Αλεξάντερ Μπλιξ και η ρεπόρτερ Έμα Ραμ βρίσκονται στο σημείο, και όταν μια σοβαρά τραυματισμένη επιζήσασα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά, ταυτοποιείται ως η μητέρα της μικρής Πατρίσια Σμέπλας, που απήχθη δέκα χρόνια πριν… και δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Μπλιξ και η Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ερευνήσουν την ανεξιχνίαστη υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φτάνει στο ζενίθ, ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος μεγαλώνει και όλα δείχνουν πως η απαγωγή της Πατρίσια δεν είναι αυτό που φαίνεται…


Γεννημένος το 1970 στο Μπάμλε της βόρειας Νορβηγίας, ο Jοrn Lier Horst εργάστηκε ως αστυνομικός στο Λάρβικ από το 1995 και γνωρίζει πολύ καλά αυτά για τα οποία μιλά στα βιβλία του. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων το 2004, με το "Nοkkelvitnet" (Ο βασικός μάρτυρας), το πρώτο της σειράς με τον αστυνομικό ερευνητή Βίλιαμ Βίστιν. Το μυθιστόρημα στηρίζεται σε μια πραγματική υπόθεση εγκλήματος, τη λεγόμενη "Υπόθεση Ραμ". Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, ενώ το Bunnfall (Κατακάθια), που μεταφράστηκε στα αγγλικά το 2011, βρέθηκε ανάμεσα στα δημοφιλέστερα 5 βιβλία στη Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου CrimeFictionLovers, μαζί με αυτά του Jo Nesbο. Το "Έγκλημα στα φιόρδ", έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Βίλιαμ Βίστιν και πολλαπλά βραβευμένο, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και μπήκε αμέσως στον κατάλογο των νορβηγικών best sellers.






e-mail Facebook Twitter