Μία αξιωματική θεμελίωση της υλικής συμπεριφοράς


Συγγραφέας : Νοτόπουλος, Παναγιώτης
Εκδότης : Ερωδιός
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-454-263-5
Σελίδες : 176
Κατηγορίες : Φυσική Φυσικές και θετικές επιστήμες

13.00 € 9.75 €




Το σύνολο των αρχών της κλασικής Μηχανικής, της Θερμοδυναμικής κ.ά. δίνουν στις θεμελιώδεις αρχικές έννοιες έναν “μεταμφιεσμένο” ορισμό. Κατά συνέπεια, για να εξαλείψουμε τις τυχαίες και τυχόν ενοχλητικές διαισθητικές σημασίες και για να εκθέσουμε με διανοητική σαφήνεια το σύστημα των σχέσεων, η πλέον αποτελεσματική μέθοδος είναι η επανασυγκρότηση του εννοιολογικού πλαισίου και η συστηματοποίηση των αρχών και των μεθόδων, με την βοήθεια της αξιωματικής μεθοδολογίας.
Η αναγκαιότητα μίας σύντομης και εύληπτης παρουσίασης των βασικών εννοιών και των μοντέλων της αξιωματικής θεμελίωσης της υλικής συμπεριφοράς και ειδικότερα της εννοιολογικής ανασυγκρότησης των θεμελίων της Μηχανικής των Συνεχών Μέσων, μας οδήγησε στην παρούσα έκδοση, την οποία με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε στο αναγνωστικό κοινό.

 


Ο Παναγιώτης Κ. Νοτόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας το 957, πολιτικός μηχανικός και διδάκτορας της Πληροφορικής, τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο Α - ΤΕΙ Σερρών. Ασχολείται με την επιστημονική έρευνα και τις μεταφράσεις επιστημονικών έργων από τα φοιτητικά του χρόνια.






e-mail Facebook Twitter