Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας


Συγγραφέας : Νταβίντ Μασάντο
Εκδότης : Vakxikon.gr
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5662-17-2
Σελίδες : 274
Κατηγορίες : Πορτογαλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

13.78 € 9.65 €




Ο Ντανιέλ είχε σχέδιο να κρατήσει ένα είδος ημερολογίου του μέλλοντος, γραμμένο σε ένα σημειωματάριο. Μερικές φορές επέστρεφε στις σελίδες του για να διορθώσει μικρά πράγματα, αλλά και πάλι, η ζωή φαινόταν αρκετά εύκολη - και η ευτυχία επίσης. Αλλά, ξαφνικά, όλα άλλαξαν προς το χειρότερο: η Πορτογαλία κατέρρευσε και ο Ντανιέλ έχασε τη δουλειά του. Δεν κατάφερνε ούτε να πληρώνει την υποθήκη για το σπίτι του πια. Η σύζυγός του, επίσης άνεργη, φεύγει με τα παιδιά τους, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες.

Οι δύο καλύτεροι φίλοι του απουσιάζουν: ο ένας, ο Χαβιέρ, είναι κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του για δώδεκα χρόνια, παθιασμένος με τα στατιστικά στοιχεία και βαθιά θλιμμένος από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα αμοιβαίας βοήθειας που δημιούργησαν έχει αποτύχει παταγωδώς· ο άλλος, ο Αλμοδόβαρ, συνελήφθη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διορθώσει τη ζωή του.

Όταν σκέφτεται τα παιδιά του και το παιδί του Αλμοδόβαρ, ο Ντανιέλ προσπαθεί να καταλάβει τι είδους ελπίδα έχει απομείνει για τις μελλοντικές γενιές. Και δεν θέλει να τα παρατήσει. Παρά το ναυάγιο που γίνεται η ζωή του, η θέλησή του να ξαναχτίσει τα πάντα φαίνεται ακλόνητη. Γιατί το παρόν δεν έχει νόημα, αν δεν περιμένουμε το μέλλον.







e-mail Facebook Twitter