Η κακή συνήθεια του έρωτα


Συγγραφέας : Γκαµπριέλε Ροµανιόλι
Εκδότης : Σκαρίφημα
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5564-01-8
Σελίδες : 152
Κατηγορίες : Ιταλική πεζογραφία - Διήγημα

15.90 € 12.72 €




«Θα ήταν ωραία αν µπορούσαµε να δούµε εκ των προτέρων τη ζωή που είµαστε έτοιµοι να επιλέξουµε κι εκείνη που απαρνιόµαστε, σαν να ήταν δύο ταινίες στις αίθουσες του ίδιου κινηµατογράφου. Αλλά δεν είναι δυνατόν».
Τριάντα ιστορίες µε καλά κρυµµένα µυστικά, µε κρυφές ανοµολόγητες επιθυµίες που βρίσκουν τελικά χώρο και τρόπο να αποκαλυφθούν, µε γεγονότα και συµπτώσεις που γεννούν ερωτηµατικά, µε χαµένες προσδοκίες και έντονες συναισθηµατικές συγκρούσεις. Τριάντα εκ βαθέων εξοµολογήσεις γυναικών, που άλλοτε ανακαλύπτουν και άλλοτε αποκαλύπτουν τα πολλά πρόσωπα που κάθε άνθρωπος κρύβει µέσα του, ανεξαρτήτως φύλου, είναι οι ιστορίες που συνθέτουν την Κακή συνήθεια του έρωτα του Ιταλού συγγραφέα Γκαµπριέλε Ροµανιόλι.
Οι τριάντα γυναίκες του βιβλίου, καταθέτουν τη δική τους βιωµατική ερµηνεία του έρωτα.
«Ο έρωτας είναι το τέλος της αναµονής. Αλλά µια αναµονή που δεν τελειώνει ποτέ τι έρωτας είναι; […] Η αναµονή είναι το τέλος του έρωτα».
Ο Γκαµπριέλε Ροµανιόλι έγραψε αυτή τη συλλογή διηγηµάτων το 2007, όσο η Βηρυτός, ο ίδιος και οι τριάντα ηρωίδες του έχαναν τη γαλήνη τους, γιατί στην πραγµατικότητα ποτέ δεν την είχαν βρει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του για την ελληνική έκδοση.
Η κακή συνήθεια του έρωτα είναι το πρώτο βιβλίο του Γκαµπριέλε Ροµανιόλι που κυκλοφορεί σε ελληνική µετάφραση.

 







e-mail Facebook Twitter