Αρχική» Αμερικανικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση

Αμερικανικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση

Δημοφιλής κουλτούρα και ψυχοκοινωνική δυναμική

Αμερικανικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση
Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Βαμβακάς Βασίλης, Γαζή Αγγελική
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 960-02-3325-Χ
Σελίδες : 618
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Τηλεοπτικά προγράμματα, Τηλεόραση - Κοινωνιολογικές απόψεις
 
Σειρές : Κοινωνία Πολιτική και Μέσα Επικοινωνίας

37.10 €
23.74 €
Το συλλογικό αυτό επιστημονικό έργο μελετά την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία πενήντα χρόνια, από την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση (1967) έως σήμερα, περίοδο τεχνολογικών αλλαγών και σύγκλισης των μέσων επικοινωνίας.

Μέσα από συστηματική έρευνα του τρόπου με τον οποίο οργανώθηκε η προβολή και πρόσληψη των αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών μυθοπλασίας στη χώρα μας, αναζητούνται οι ιδεολογικές και ψυχοκοινωνικές δυναμικές που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την ταυτότητα του Έλληνα τηλεθεατή.
Παρά τον έντονο και πολύχρονο πολιτικό αντιαμερικανισμό, οι τηλεθεατές οικειώθηκαν πολύμορφα τους κώδικες και τα πρότυπα της παγκοσμιοποιημένης αμερικανικής τηλεοπτικής μυθοπλασίας μέσα από τη σύνθεση πλανητικού και τοπικού.

Στο βιβλίο εξετάζεται, έτσι, η κομβική σημασία της τηλεόρασης και της αμερικανικής κουλτούρας για την αποφασιστική μετάλλαξη των σχέσεων ανάμεσα στη νεωτερικότητα και την παράδοση της ελληνικής κοινωνίας.

Σειρές όπως: "Πέιτον Πλέις", "Σταρ Τρεκ", "Μάχη", "Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι", "Λούσυ", "Δυναστεία", "Ντάλλας", "Ντιούκς", "Πυρετός της Δόξας", "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς", "Φιλαράκια", "Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια", "Τόλμη και Γοητεία", "Sex and the City", "Οι Αγνοούμενοι", "Game of Thrones", "House of cards" και πολλές άλλες, αναλύονται μέσα από δύο συμπληρωματικές προσεγγίσεις που ελάχιστα έχουν τύχει μέχρι τώρα εφαρμογής στην εγχώρια έρευνα: Η πρώτη συνίσταται στην ακριβή ιστορική καταγραφή στοιχείων και δεδομένων της τηλεοπτικής ροής και περιεχομένου. Η άλλη αφορά στη συστηματική έρευνα ακροατηρίου, στην πρόσληψη, δηλαδή, των αμερικανικών τηλεοπτικών προϊόντων από τους θεατές.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Μαθαίνοντας σκάκι

Συλλογικό έργο
Καστανιώτη(2007)
960-03-4471-Χ
346
26.63 €
19.71 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Το γυάλινο μάτι

Στεφανίδης, Μάνος Σ.
Ίρις(2006)
 
218
18.35 €
13.76 €

Διόδια

Ραπτόπουλος, Βαγγέλης
Κέδρος(2016)
960-04-4676-8
192
12.00 €
8.28 €

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο