Αρχική» Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων

Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων

Μεθοδολογίες, τεχνικές και εργαλεία

Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων
Συγγραφέας : Avison David, Fitzgerald Guy
Επιμελητής : Βώρος Νικ. Σ., Μπεληγιάννης Γρ. Ν., Τσιρογιάννης Γ. Α.
Εκδότης : Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 960-578-028-3
Σελίδες : 908
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Πληροφοριακά συστήματα
 

49.00 €
38.71 €
Το βιβλίο "Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων: Μεθοδολογίες, Τεχνικές και Εργαλεία" έχει ως στόχο να εισάγει τις βασικές έννοιες των πληροφοριακών συστημάτων και το ρόλο τους στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το πρώτο από τα εφτά μέρη του βιβλίου εισάγει τις έννοιες των πληροφοριακών συστημάτων τόσο σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον όσο και σε σχέση με τις χρησιμοποιούμενες μεθοδολογίες.

Το δεύτερο μέρος αναφέρεται αναλυτικά στον κύκλο ζωής των πληροφοριακών συστημάτων και στα επί μέρους στάδιά του.

Το τρίτο εστιάζει σε βασικά ζητήματα ανάπτυξης συστημάτων που σχετίζονται αφενός μεν με την οργάνωση και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τις διαδικασίες μοντελοποίησης και τον ανθρώπινο παράγοντα, αφετέρου δε με το λογισμικό και τις έτοιμες λύσεις που είναι διαθέσιμες για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων.

Το τέταρτο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών που χρησιμοποιούνται. Καλύπτονται ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ολιστικές τεχνικές, τις τεχνικές δεδομένων, τις τεχνικές διαδικασιών, τις αντικειμενοστρεφείς τεχνικές, τις τεχνικές διαχείρισης έργων, τις τεχνικές οργάνωσης και τις ανθρωποκεντρικές τεχνικές.

Το πέμπτο μέρος παρουσιάζει διεξοδικά τα εργαλεία και τα πακέτα εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο σχεδιαστής, ενώ το έκτο μέρος εμβαθύνει στις υπάρχουσες μεθοδολογίες.

Τέλος, το έβδομο μέρος εισάγει μια κριτική διάσταση αναφορικά με τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων λογισμικού. Το βιβλίο αποτελεί τον απόλυτο οδηγό, και παγκόσμιο best seller, για τα πληροφοριακά συστήματα, των D. Avison και G. Fitzgerald και απευθύνεται σε επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της πληροφορικής, καθώς και φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων πληροφορικής.

Έχει ως στόχο να παρουσιάσει διεξοδικά τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων, εισάγοντας δυο συμπληρωματικές διαστάσεις: την επιχειρηματική και τη σχεδιαστική. Υπό αυτή την έννοια, θα μπορούσε να βοηθήσει και τα στελέχη των εταιριών να κατανοήσουν το ρόλο των πληροφοριακών συστημάτων στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σημαντικό μέρος του βιβλίου αναφέρεται διεξοδικά σε θέματα σχεδίασης παρέχοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της πληροφορικής αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για τις διαθέσιμες σχεδιαστικές προσεγγίσεις.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Ανάκτηση πληροφορίας

Baeza - Yates, Ricardo
Τζιόλα(2014)
960-418-460-1
752
82.32 €
65.86 €

Επιχειρησιακή οργάνωση

Τατσιόπουλος, Ηλίας
Παπασωτηρίου(2008)
960-7182-08-1
749
48.00 €
38.40 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο