Αρχική» Βασικές έννοιες αστικού δικαίου

Βασικές έννοιες αστικού δικαίου

Βασικές έννοιες αστικού δικαίου
Συγγραφέας : Αγαλλοπούλου Πηνελόπη Χ.
Εκδότης : Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-445-877-9
Σελίδες : 685
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Αστικό δίκαιο
 

55.00 €
51.70 €
Αντικείμενο της παρούσας τρίτης πλήρως ενημερωμένης έκδοσης, στην οποία έχει ληφθεί υπόψη και ο πρόσφατος νόμος 4055/2012, είναι η ανάλυση βασικών εννοιών του Αστικού Δικαίου. Της ανάλυσης αυτής προηγείται μια σύντομη εισαγωγή στο δίκαιο.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο σύγγραμμα βασικών εννοιών και των πέντε κλάδων του Αστικού δικαίου και κύριο στόχο έχει να βοηθήσει τους φοιτητές μη Νομικών Σχολών, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη νομική επιστήμη, να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν τις σημαντικότερες έννοιες του Αστικού Δικαίου και ιδιαίτερα των Γενικών Αρχών και του Ενοχικού Δικαίου. Για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αυτά τα δύο τμήματα του Αστικού Δικαίου.

Με δεδομένο τον ρόλο που διαδραματίζουν στις σύγχρονες συναλλαγές, στο πλαίσιο του Ενοχικού Δικαίου εξετάζονται, πέρα από τις ρυθμιζόμενες στον Αστικό Κώδικα συμβάσεις και άλλες, διαδεδομένες πλέον στην εποχή μας συμβάσεις, όπως η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και η δικαιόχρηση (franchising).

Η διάρθρωση της ύλης, η σύντομη και απλοποιημένη ανάλυση νομικών εννοιών και η αναφορά σε ένα σημαντικό αριθμό παραδειγμάτων έχουν σκοπό να καταστήσουν πιο προσιτές και ευεξήγητες τις βασικές έννοιες του Αστικού Δικαίου.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο