Αρχική» Ειδική αγωγή

Ειδική αγωγή

Αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες μειονεξίες

Ειδική αγωγή
Συγγραφέας : Αγγελοπούλου - Σακαντάμη Νικολέτα
Εκδότης : Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-8396-06-9
Σελίδες : 409
Σχήμα : 25χ17
 
Κατηγορίες : Ειδική αγωγή
 

40.38 €
31.90 €
Υγεία είναι η άρτια σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου, με τη συνύπαρξη και συσχέτιση των οποίων διασφαλίζεται η φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, ώστε να προσαρμόζεται μέσα στο περιβάλλον που ζει.
Η υγεία αποτελεί προϋπόθεση του "ευ ζειν" και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η παροχή υγείας προς όλους τους πολίτες αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Αν ένας υγιής έχει δικαίωμα στη διατήρηση της υγείας του, κάποιος που δεν γεννήθηκε υγιής ή την απώλεσε κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει μεγαλύτερο και ισχυρότερο δικαίωμα να την αποζητά.
Η υγεία εξαρτάται από το γενετικό υπόστρωμα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και δημιουργούμε. Το γενετικό υπόστρωμα είναι διαφορετικό για κάθε άτομο και εξαρτάται από τα χιλιάδες γονίδια που βρίσκονται στα χρωμοσώματα του πυρήνα κάθε κυττάρου. Κάθε γονίδιο είναι υπεύθυνο για μια ορισμένη λειτουργία του οργανισμού. Υπολογίζεται ότι κάθε άτομο έχει περισσότερα από δέκα παθολογικά γονίδια και έτσι κάποιος είναι τέλειος, μόνο φαινομενικά.
Κάθε παρέκκλιση από την υγεία αποτελεί τη μειονεξία. Μειονεκτικό είναι το άτομο που δυσκολεύεται να προσαρμοσθεί και να ζήσει ομαλά στην κοινωνία λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του και των συνθηκών που το περιβάλλουν. Είναι συνήθως ανεύθυνο για την κατάστασή του, ενώ συνυπεύθυνοι για τη δυσκολία προσαρμογής του στο σύνολο, μπορούν να θεωρηθούν όλοι οι υγιείς, αν δεν το βοηθήσουν να καταστεί ικανό να ζήσει με ίσους όρους ανάμεσά τους.
Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, λειτουργούς υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής και σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει τη φύση της κάθε ιδιαιτερότητας.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Ειδική αγωγή

Αγγελοπούλου - Σακαντάμη, Νικολέτα
Χριστοδουλίδη(1991)
 
343
24.77 €
19.82 €

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Προτίμηση χεριού και κώδικας braille

Παπαδημητρίου, Βασίλης, διδάκτωρ ειδικής αγωγής
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός(2017)
960-01-1856-6
143
8.00 €
6.32 €

Ο λαγός και η χελώνα με λίγα λόγια

Ρουσοχατζάκη, Μαρία
Λόγος(2007)
960-88953-9-1
36
7.13 €
4.99 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο