Αρχική» Ημερολόγιο 2009: Ελληνομουσείον

Ημερολόγιο 2009: Ελληνομουσείον

Έξι αιώνες ελληνική ζωγραφική

Ημερολόγιο 2009: Ελληνομουσείον
Μεταφραστής : Witt Richard
Επιμελητής : Τσαγκόγιωργα - Οικονομίδη Άννα
Εκδότης : Μίλητος
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 978-960-464-022-5
Σελίδες : 144
Σχήμα : 23χ25
 
Κατηγορίες : Ημερολόγια, Ζωγραφική, Ελληνική
 

19.87 €
13.71 €
Το έργο τέχνης αποτελεί σταθερά μια πρόκληση για περιπέτεια. Κι όταν ακόμη μοιάζει εφησυχασμένο και απόλυτα προσιτό, σχεδόν πάντα διαφεύγει από τους προσφερόμενους ορισμούς κι επισείει κινδύνους. Το έργο τέχνης αποσπάται από το δημιουργό του και ζει ανεξάρτητο, καθώς ο κάθε καινούριος θεατής μπορεί να διαβάσει νέα πράγματα σ' αυτό. Το έργο τέχνης αποτελεί μια πρόταση αθανασίας, καθώς υπάρχει εσαεί και υπερβαίνει τον κύκλο ζωής εκείνου που το δημιούργησε. Το αληθινό έργο τέχνης ζει σε πείσμα της φθοράς που επιφέρει ο χρόνος, αποτελώντας ένα διαρκές παράδοξο, ανανεώνοντας με αμείωτο πάντα ενδιαφέρον τα ερωτηματικά γύρω από την ύπαρξή του.

Η έκδοση αυτή είναι βασισμένη στο δίτομο έργο "Ελληνομουσείον, έξι αιώνες ελληνικής ζωγραφικής" του Μάνου Στεφανίδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίλητος.

Χάρη στα έργα που εκτίθενται στο ετήσιο αυτό "Ελληνομουσείον" θα καταλάβει αυτός που το περιδιαβαίνει όχι μόνον τη ζωγραφική μας και τις ιδιαιτερότητές της, αλλά και τις πολιτιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσής της ως κράτος. Ένα μοναδικό πανόραμα έξι αιώνων ζωγραφικής.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Tsoclis

Πετρόπουλος, Ηλίας
Αδάμ - Πέργαμος(1992)
 
165
41.99 €
33.59 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο