Αρχική» Η ειδησεογραφική συνέντευξη

Η ειδησεογραφική συνέντευξη

Δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα "στον αέρα"

Η ειδησεογραφική συνέντευξη
Συγγραφέας : Clayman Steven, Heritage John
Μεταφραστής : Στάμου Αναστασία Γ.
Επιμελητής : Πολίτης Περικλής
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 978-960-16-2894-3
Σελίδες : 468
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία (Κοινωνικές επιστήμες), Κοινωνιογλωσσολογία
 
Σειρές : Γλωσσολογία

28.03 €
21.02 €
Η ειδησεογραφική συνέντευξη έχει γίνει ένας σημαντικός φορέας για την παρουσίαση των ραδιοτηλεοπτικών ειδήσεων και του πολιτικού σχολιασμού, καθώς επίσης και ένας βασικός χώρος διεπαφής των θεσμών της δημοσιογραφίας και της κυβέρνησης. Αυτό το ιδιαίτερα αναγκαίο κείμενο εξετάζει τη θέση της ειδησεογραφικής συνέντευξης στην αγγλο-αμερικανική κοινωνία και μελετά την ιστορική της εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Το κύριο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τους θεμελιώδεις κανόνες και τις συμβάσεις που διαμορφώνουν τη συνομιλιακή συμπεριφορά στη σύγχρονη ειδησεογραφική συνέντευξη. Διερευνά τις συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες πρακτικές με τις οποίες οι δημοσιογράφοι εξισορροπούν ανταγωνιστικούς επαγγελματικούς κανόνες, οι οποίοι ενθαρρύνουν ταυτόχρονα την αντικειμενική αλλά και την πολεμική αντιμετώπιση των δημόσιων προσώπων. Επίσης, διερευνά πώς οι πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, όταν αντιμετωπίζουν επιθετικές ερωτήσεις, αγωνίζονται να παραμείνουν "εντός θέματος" και να ακολουθήσουν τη δική τους ατζέντα.

Μέσα από αναλύσεις πολύ γνωστών συνεντεύξεων, το βιβλίο φωτίζει την ταυτόχρονα συμβιωτική και συγκρουσιακή φύση της σχέσης μεταξύ δημοσιογράφων και δημόσιων προσώπων και αποκαλύπτει τις εντάσεις που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια των βραδινών ειδήσεων. Αυτό το διεξοδικό και περιεκτικό βιβλίο θα αποτελέσει απαραίτητο ανάγνωσμα για φοιτητές και ερευνητές στα πεδία της κοινωνιογλωσσολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνιολογίας.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Πλάγιος λόγος

Καρανάσιος, Γιώργος
Εκδόσεις Πατάκη(2007)
978-960-16-2184-5
71
5.09 €
3.82 €

Μηνύματα και σήματα

Prieto, Luis J.
Νεφέλη(1986)
 
247
13.28 €
9.16 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο