Αρχική» Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος ο Φιρφιρίκος

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος ο Φιρφιρίκος

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος ο Φιρφιρίκος
Συγγραφέας : Χατζηστρατή Μάγδα
Εκδότης : Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 618-5219-70-0
Σελίδες : 110
Σχήμα : 24χ16
 
Κατηγορίες : Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
 
Σειρές : Παιδικό

14.00 €
12.60 €
Το παραμύθι "Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος ο Φιρφιρίκος" συνιστά ένα βιβλίο που εξασκεί την αντίληψη των παιδιών. Δεν πρόκειται για την κλασική εκδοχή του παραμυθιού του Charles Perrault, αλλά για μια νεωτερική, μοντέρνα και έμμετρη μορφή του, που καθιστά την ανάγνωση πιο διασκεδαστική και φιλική!

Στόχος του είναι να ξετυλίξει το "ανοιχτό" στον αναγνώστη ή στην αναγνώστρια νήμα της παραμυθικής αφήγησης, διακόπτοντας τη ροή της ιστορίας σε κάποιο κρίσιμο σημείο με ερωτήσεις όπως: "Τι θέλεις να κάνει τώρα η Κοκκινοσκουφίτσα;", "Να λύσει ο λύκος το αίνιγμα του σπουργίτη ή να απαντήσει λάθος;", "Πώς επιθυμείς να τιμωρηθεί ο λύκος; Με το μαρτύριο του ανελέητου γαργαλητού της πατούσας; Βρες τη σελίδα 11, όπου θα σε εκτοξεύσει το ελατήριο μιας σούστας.", "Να τρέξουν όλα τα ζωάκια να βοηθήσουν την Κοκκινοσκουφίτσα; Μέτρα όλα τα γράμματα των ζώων στο χάρακα το διαφανή κι έτσι θα οδηγηθείς στη συνέχεια που θα σου καλοφανεί/ ή Να μείνει απροστάτευτη; Πήγαινε στη σελίδα που θα σου δείξει η λύση του γρίφου, η αδιαπραγμάτευτη..." και άλλα τέτοια αναρίθμητα ερωτήματα! Με αυτόν το μαγικό και απρόσμενο τρόπο, περιηγούμαστε στις απροσδόκητες περιπέτειες του παραμυθιού καταρρίπτοντας την κλασική παραμυθική αφήγηση και διαμορφώνοντας ταυτόχρονα οι ίδιοι/ες την πλοκή και τα δρώμενά του. Δηλαδή, διαφορετική επιλογή συνεπάγεται διαφορετική συνέχεια παραμυθιού, και το ενδιαφέρον έτσι κορυφώνεται!

Τέλος, για να οδηγηθεί ο αναγνώστης ή η αναγνώστρια στη σελίδα που του/της υποδεικνύει η επιλογή που επιθυμεί, θα χρειαστεί να λύσει κάποιο γρίφο, ένα αίνιγμα, να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς, να κυκλώσει, να χρωματίσει κ.ά.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Hello Kitty: Απίθανα Χριστούγεννα

Τζιμούρτα, Ευανθία
Μίνωας(2012)
960-481-891-0
28
5.50 €
4.35 €

Βέιν ο Τρομερός

Χωματίδη, Μάρα
Διάπλαση(2011)
960-6864-71-5
40
13.00 €
11.05 €

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο