Αρχική» Ιατρική ποινική ευθύνη

Ιατρική ποινική ευθύνη

Γενικές έννοιες και ειδικά ζητήματα

Ιατρική ποινική ευθύνη
Συγγραφέας : Λιούρδη Άγκυ
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-562-291-2
Σελίδες : 256
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Ιατρική - Δίκαιο και νομοθεσία , Ποινικό δίκαιο
 

25.00 €
21.25 €
Το έργο "Ιατρική ποινική ευθύνη" έρχεται να καλύψει στην ελληνική βιβλιογραφία την έλλειψη ενός Γενικού Μέρους του Ιατρικού Ποινικού Δικαίου. Επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας τίθεται σε μονογραφικό επίπεδο η προβληματική της Ιατρικής των Καταστροφών. Ως ιατρική των καταστροφών νοείται εκείνο το τμήμα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την αναγνώριση και την ιατρική αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με πολυάριθμα θύματα μετά από φυσικές ή ανθρωπογενείς μαζικές καταστροφές.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η πραγμάτευση ορισμένων από τα πιο σημαντικά σύγχρονα προβλήματα της ιατρικής ποινικής ευθύνης. Στο πρώτο μέρος γίνεται μία ιστορική αναδρομή, αναλύονται οι βασικές έννοιες στο Ιατρικό Δίκαιο, καθώς και η ποινική αξιολόγηση της ιατρικής πράξης, η ποινική ευθύνη από αμέλεια στις ιατρικές επεμβάσεις και η ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται η ποινική ευθύνη του ειδικευόμενου ιατρού, η ποινική ευθύνη ιατρών και οροθετικών ασθενών, η ιατρική ποινική ευθύνη στη γυναικολογία, τη μαιευτική και την επείγουσα ιατρική και εντατικολογία.

Η εξέταση των ανωτέρω θεμάτων γίνεται μεν από καθαρά ποινική σκοπιά, λαμβάνονται ωστόσο πάντοτε υπόψη οι σύγχρονες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη, στην ιατρική τεχνολογία, αλλά και η εμπειρία δεκάδων ιατρών, καθιστώντας το παρόν έργο απαραίτητο βοήθημα τόσο των νομικών όσο και των ιατρών.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Ποινικό δίκαιο

Θεοδωράκης, Γιώργος Δ.
Σάκκουλας Αντ. Ν.(1992)
 
104
4.48 €
3.81 €

Ποινικό δίκαιο - Ειδικό μέρος

Καραγιαννάκος, Ηλίας Γ.
Ιδιωτική Έκδοση(2017)
960-630-488-4
233
24.99 €
22.24 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο