Αρχική» Ινδία βαδίζοντας με τους συντρόφους

Ινδία, βαδίζοντας με τους συντρόφους

Οι άγνωστες εξεγέρσεις, ο άγνωστος πόλεμος του 21ου αιώνα

Ινδία, βαδίζοντας με τους συντρόφους
Το βιβλίο "Ινδία, βαδίζοντας με τους συντρόφους" είναι μια συλλογή κειμένων της Αρουντάτι Ρόι και άλλων αγωνιστών και μελετητών για τα κινήματα των Ναξαλιτών και των Αντιβάσι. Δεκάδες κινήματα για τη γη, ενάντια στις εκτοπίσεις πληθυσμών, τρεις εξεγέρσεις, ένα ισχυρό αντάρτικο κι ένας εξελισσόμενος πόλεμος ενάντια στο λαό, η Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι, συγκροτούν τη σημερινή, πλούσια μα άγνωστη πραγματικότητα μιας από τις ανερχόμενες "δυνάμεις" του υπό διαμόρφωση 21ου αιώνα.

Η μαρτυρία της Αρουντάτι Ρόι από τη ζούγκλα της Νταντακαράνια, για το "ποιοι είναι οι Μαοϊκοί", σπάει τον αποκλεισμό τον οποίο τους έχει επιβάλλει το ινδικό κράτος. Μαζί με μια ανθολογία κειμένων που πραγματεύονται ζητήματα της αντίστασης των Αντιβάσι και των Ναξαλιτών, επιχειρείται να δοθεί μια σφαιρική εικόνα του "ουράνιου τόξου" των κινημάτων της Ινδίας, της δράσης τους και του πλούτου τους. Μιας αντιπαράθεσης που βρίσκεται στην καρδιά σύγχρονων προβλημάτων που θέτει η επίθεση και η κρίση του καπιταλισμού στην οργάνωση της αντίστασης των λαών.

"Ίσως 10 χρόνια πριν... ο λαός ακόμα να συζητούσε για το μοντέλο "ανάπτυξης" το οποίο του είχε επιβληθεί από την Νέα Οικονομική Πολιτική. Τώρα η απόρριψη αυτού του μοντέλου είναι καθολική. Είναι απόλυτη. Όλοι από τους υποστηρικτές του Γκάντι μέχρι του Μάο συμφωνούν σε αυτό. Το μόνο ερώτημα τώρα είναι: ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το διαλύσουμε;"

Οι Μαοϊκοί προσπαθούν να ανατρέψουν τον ινδικό κράτος. Θα έλεγα ότι, το ινδικό κράτος έχει ήδη ανατραπεί από τις εταιρείες."

Αρουντάτι Ρόι

Γράφουν επίσης:
Άζαντ, Κισέντζι, Α. Μπατατσαρύια, Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα, Σ. Μπάντρα, Π. Γκος, Ρ. Ντ' Σόουζα, Σ. Γκίρι, Σ. Γκοπαλακρίσναν.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Εισαγωγή στην οικονομική

Συλλογικό έργο
Κριτική(2006)
960-218-421-3
504
49.00 €
33.81 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο