Ιστιοπλοΐα και ναυτοσύνη


Συγγραφέας : Καλαθάκης, Μανώλης
Εκδότης : Καλαθάκης Εμμανουήλ
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-80499-1-8
Σελίδες : 416
Σχήμα : 30x21
Κατηγορίες : Ιστιοπλοΐα

45.00 € 36.00 €
Ένα σύγχρονο βιβλίο για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, που καλύπτει πλήρως τη διδακτέα ύλη σε κάθε σχολή ιστιοπλοΐας.

Μια νέα και πρωτότυπη εργασία, προορισμένη να αποτελέσει έναν πλήρη και πολύτιμο οδηγό, για κάθε αρχάριο αλλά και έμπειρο ιστιοπλόο.

Περιέχει τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις που αφορούν στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, με τρόπο απλό, σαφή, συστηματικό και πάνω απ’ όλα επαγωγικό, χωρίς να βυθίζει τον αναγνώστη σε περιττές λεπτομέρειες, αλλά ούτε και να αποκρύπτει απ’ αυτόν την αναγκαία αλήθεια.

Καλύπτει σε βάθος θέματα που αφορούν στην γνωριμία με ένα ιστιοφόρο σκάφος ανοικτής θαλάσσης, στο τριμάρισμα όλων των πανιών του, στη ναυτιλία, στη μετεωρολογία, στη ναυτική τέχνη (χειρισμό σκάφους, αγκυροβολία, κλπ), στους ΔΚΑΣ (διεθνείς κανονισμούς για αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα), στην επικοινωνία με ασύρματο πομποδέκτη VHF/DSC, στον εξοπλισμό ασφαλείας και στην αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου και ανάγκης.


Ο Μανώλης Καλαθάκης γεννήθηκε το 1964 και σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου εισήχθη το 1981. Απεφοίτησε το 1985 ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Από τότε και μέχρι την πρόσφατη αποστρατεία του υπηρέτησε σε αρκετούς τύπους πολεμικών πλοίων και διοικήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παρακολούθησε διάφορα σχολεία μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Η στενή του σχέση με την ιστιοπλοΐα ξεκίνησε το 1981 ως Ναυτικός Δόκιμος και έκτοτε εξελίχθηκε σε πάθος. Στα πλαίσια αυτού του πάθους έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων ιστιοπλοΐας, ενώ από το 1995 μέχρι και σήμερα έχει διδάξει ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης (θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα) στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου (ΝΟΠΦ), στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς (ΙΟΠ), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) και στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου (ΝΟΚ). Καρπός της πρώτης του συγγραφικής προσπάθειας είναι το βιβλίο "Η ιστιοπλοΐα χωρίς μυστικά" (Έκδοση 1997, εξαντλημένο).


e-mail Facebook Twitter