Ιστορίες κάτω από τη βάση


Συγγραφέας : Θεοχαρίδου-Ινεπολόγλου, Μαρία
Εκδότης : Εκδόσεις Έαρ
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5732-02-8
Σελίδες : 336
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Προσωπικές αφηγήσεις

12.00 € 10.80 €
Η αιώνια απειλή της κατάληψης στο λύκειο και το πεζοδρόμιο του δημοκρατικού διαλόγου, οι αθυρόστομοι μαθητές και η εφαρμογή του point system, ο φανατικός φίλαθλος Γιώργος που… χάραζε παντού την ποδοσφαιρική του υπογραφή «George gate 3», η υπερπροστατευτική μάνα που περίμενε την κόρη της έξω από το σχολείο σε όλα τα διαλείμματα, ο Γρηγόρης που αργούσε συστηματικά την πρώτη ώρα και όχι γιατί κοιμόταν, ο Ιάσονας με την επίδειξη σούζας πρωταγωνιστούν και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στις ολοζώντανες ιστορίες της πορείας μιας αφοσιωμένης και ευρηματικής εκπαιδευτικού από τον πρώτο χρόνο διορισμού ως τη σύνταξη, σε γυμνάσιο, λύκειο και νυχτερινό, από θέση πρωτοδιόριστης ως και διευθύντριας.
35 ιστορίες με τη γλαφυρά ευχάριστη περιγραφή μιας καθηγήτριας για μαθητές που στις γνώσεις μπορεί να έπαιρναν κάτω από τη βάση, αλλά στις εμπειρίες ζωής μέσα και έξω από την τάξη άλλαξαν τις προοπτικές!


Η Μαρία Θεοχαρίδου-Ινεπολόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλολογία και Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως Φιλόλογος σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης της. Επί τρία χρόνια εργάστηκε στο Νυχτερινό Σχολείο. Υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Πήρε μέρος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών καθηγητών και μαθητών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι εθελόντρια Αδελφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση από τα παιδικά της χρόνια, με άρθρα, ποιήματα και θεατρικά - συνεργασίες σε νεανικά περιοδικά. Το πρώτο της βραβείο στην ποίηση το πήρε σε ηλικία οκτώ ετών από την Πανελλήνια Επιτροπή Παιδικής Λογοτεχνίας. Ακολούθησαν, σε νεανική ηλικία, άλλα δυο βραβεία στην ποίηση από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό Μιλτιάδη Ινεπολόγλου κι έχουν έξι παιδιά, μια νύφη, τρεις γαμπρούς και... δεκατέσσερα εγγόνια. Διατηρούν στη Θεσσαλονίκη μια μικρή επιχείρηση οργάνωσης Γάμων - Βαπτίσεων. Συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας.


e-mail Facebook Twitter