Αρχική» Λιτή σκέψη

Λιτή σκέψη

Απαλείψτε τη σπατάλη και δημιουργήστε πλούτο στην εταιρεία σας

Λιτή σκέψη
Συγγραφέας : Womack James P., Jones Daniel T.
Μεταφραστής : Καρανικολός Κώστας, Κωστάκης Δημήτρης
Επιμελητής : Αδαμίδης Εμμανουήλ Δ.
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-209-823-6
Σελίδες : 429
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Λογιστική
 

32.00 €
24.00 €
Διευρυμένο, ενημερωμένο, ακόμα περισσότερο ουσιαστικό, το κλασικό επιχειρηματικό μπεστ-σέλερ "Λιτή σκέψη" ("Lean thinking") περιγράφει ένα επιχειρηματικό σύστημα για τον 21ο αιώνα, το οποίο ξεπερνάει το σύστημα μαζικής παραγωγής του Φορντ, το σύστημα χρηματοοικονομικού ελέγχου του Sloan και το στρατηγικό σύστημα του Welch και της General Electric. Το σύστημα αυτό βασίζεται στο "λιτό" υπόδειγμα της Τογιότα, που συνδυάζει την επιχειρησιακή τελειότητα με την προσανατολισμένη στην αξία στρατηγική ώστε να επιτύχει σταθερή ανάπτυξη μέσα σε ευρύ φάσμα οικονομικών συνθηκών.
Αντίθετα από την καταιγιστική αύξηση επιδόσεων που ευαγγελίζονταν οι γκουρού του μάνατζμεντ στη δεκαετία του 1990, οι επιχειρήσεις που σκιαγραφούνται στο βιβλίο "Λιτή σκέψη" συνέχισαν, εν πολλοίς απαρατήρητες, μια σταθερή ανοδική πορεία διαμέσου των αναταραχών της αγοράς και των θρυμματισμένων ονείρων των αρχών του 21ου αιώνα. Αντί να επανεφευρίσκουν συνεχώς επιχειρηματικά μοντέλα, οι θιασώτες της λιτής σκέψης επιστρέφουν στην αφετηρία θέτοντας το ερώτημα τι πραγματικά αντιλαμβάνεται ο πελάτης ως αξία.
Η "Λιτή σκέψη" αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι αυτές οι απλές ιδέες μπορούν να εμφυσήσουν νέα ζωή σε οποιαδήποτε εταιρεία οποιουδήποτε κλάδου και οποιασδήποτε χώρας. Δεν προσφέρει ένα νέο "πρόγραμμα" μάνατζμεντ για τον βιαστικό μάνατζερ αλλά μια νέα μέθοδο σκέψης, ύπαρξης και πάνω απ' όλα δράσης για τον σοβαρό μακροπρόθεσμο μάνατζερ - μια μέθοδο που αλλάζει τον κόσμο.
Η ελληνική έκδοση του "Λιτή σκέψη" είναι μετάφραση της δεύτερης αγγλικής έκδοσης του 2003. Περιλαμβάνει δύο νέα κεφάλαια που αποτελούν το απόσταγμα των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων της εφαρμογής των ιδεών και τεχνικών της λιτής παραγωγής στις ίδιες επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν εκτενώς στην πρώτη έκδοση, και μια βάση για περαιτέρω συστηματικοποίηση της διαδικασίας μετάβασης στη λιτή παραγωγή.
Το βιβλίο είναι ιδανικό για στελέχη επιχειρήσεων, αλλά η πληρότητά του και η λεπτομέρεια με την οποία παρουσιάζει τις έννοιες και τα εργαλεία της λιτής παραγωγής, το καθιστούν ταυτόχρονα και ζωντανό διδακτικό εγχειρίδιο πανεπιστημιακού επιπέδου.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Λογιστική εταιριών

Σαρσέντης, Βασίλειος Ν.
Σταμούλη Α.Ε.(2000)
960-7306-34-1
579
29.56 €
23.35 €

F. W. Taylor

Αναστασόπουλος, Γεώργιος
Check Point(2006)
960-88872-2-4
189
14.27 €
12.70 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο