Αρχική» Μακεδονικός αγών και μακεδόνες αρχηγοί

Μακεδονικός αγών και μακεδόνες αρχηγοί

Μακεδονικός αγών και μακεδόνες αρχηγοί
Συγγραφέας : Κάκκαβος Δημήτριος Ν.
Εκδότης : Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-7265-77-7
Σελίδες : 333
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Μακεδονία - Ιστορία - 1909-1918, Μακεδονία - Ιστορία - 1897-1913
 
Σειρές : Μακεδονική Βιβλιοθήκη

15.84 €
11.88 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Με βαθειά ικανοποίηση η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών επανακυκλοφορεί το περιώνυμο έργο του Γεωργίου Μόδη "Μακεδονικός Αγών και Μακεδόνες Αρχηγοί", το οποίο είχε εκδώσει το 1950 η Εταιρεία και, μετά μισόν αιώνα, έχει εξαντληθεί.
Η επανέκδοση του ανά χείρας βιβλίου και ακόμη έξι άλλων εξηντλημένων ma εκδόσεών μας κατέστη δυνατή χάρις στην ευγενική χορηγία του σεβαστού πρεσβύτη Κυρίου Ναούμ Μπαμπατάκα, επιτίμου δικηγόρου Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε, όπως και ο Γ. Μόδης, στο Μοναστήρι. Η Εταιρεία τον ευγνωμονεί.
Ο Γεώργιος Χρ. Μόδης παραμένει η εμβληματική μορφή της μαχομένης Μακεδονίας και ο κορυφαίος βάρδος, συνάμα αυτόπτης μάρτυς και αγωνιστής του Μακεδονικού Αγώνος, ο οποίος, μετά το 1908, συνεχίσθηκε σ' όλη τη διάρκεια της μακράς ζωής του και στις ημέρες μας συνεχίζεται κρισιμότατος με άλλα μέσα, με όχημα του ιμπεριαλισμού το Κράτος των Σκοπίων. [...]
Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του, χάρις στη μικρανεψιά του κυρία Μυρτώ Πυροβέτση, κυκλοφόρησαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα απομνημονεύματά του σε ογκώδη τόμο με πολύτιμες πρωτογενείς πληροφορίες.
Μένει ανεκτίμητη κιβωτός η παρακαταθήκη του, οδηγός ο ένθερμος πατριωτισμός του, φάρος η σοφία του, βάλσαμο η αγάπη του, απαράμιλλo το ήθος του, τραχύ το χιούμορ του και παροιμειώδης η γενναιότης του.
Όσοι ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε, να μαθητεύσουμε κοντά του και να συναγωνισθούμε στο πλευρό του νιώθουμε υπερήφανοι και αισθανόμεθα πλούσιοι. Ο Γεώργιος Χρ. Μόδης μας οδηγεί.
Η Μακεδονία δεν τον λησμονεί. Τον ευχαριστεί.

Νικόλαος Ι. Μέρτζος
Πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Το Μακεδονικό Ζήτημα 1878-2018

Ηρακλείδης, Αλέξης
Θεμέλιο(2018)
960-310-402-7
336
19.08 €
14.12 €

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο