Αρχική» Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων

Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων

Δέκα κείμενα

Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων
Συγγραφέας : Bouchard Jacques
Εκδότης : Άγρα
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-325-419-3
Σελίδες : 141
Σχήμα : 18χ12
 
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική, Εμπειρίκος, Ανδρέας, 1901-1975
 

9.13 €
6.39 €
Το ποιητικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου δεν έχει μεταφραστεί σε βαθμό που θα επέτρεπε στους ξένους κριτικούς να αποτιμήσουν τη ρηξικέλευθη προσφορά του στην ελληνική ποίηση και στον ευρωπαϊκό Υπερρεαλισμό.
Παρόλο που αποτελούν ορόσημο στη νεοτερική ποίηση, οι δύο πρώτες συλλογές του Εμπειρίκου, Υψικάμινος και Ενδοχώρα, παραμένουν σχετικά ανερμήνευτες, σε λεπτομέρειες, προφανώς γιατί παρουσιάζουν το δυσνόητο της "αυτόματης γραφής". Συχνά η ελληνική κριτική βασίζει την ερμηνεία της στις επόμενες -πιο βατές- συλλογές του ποιητή.
Από χρόνια ο Ζακ Μπουσάρ μεταφράζει το ποιητικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου στα γαλλικά. Η μετάφρασή του της Υψικαμίνου και της Ενδοχώρας είναι η μοναδική ως τώρα. Ο μεταφραστής προτείνει μία πρωτότυπη προσπέλαση του έργου που συνδυάζει ερμηνεία και αναδημιουργία. Μια παρόμοια πρόταση ενδέχεται να ενδιαφέρει και τον Έλληνα αναγνώστη. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Εμπειρίκου συγκεντρώνονται εδώ μερικές από τις μελέτες που δημοσίευσε τα τελεταία χρόνια ο Ζακ Μπουσάρ σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Η εύφορη λύπη του Μιχάλη Γκανά

Μαρκόπουλος, Θανάσης Ε.
Μελάνι(2020)
960-591-161-2
272
15.00 €
13.50 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο