Αρχική» Μηχανοτρονική

Μηχανοτρονική

Προσαρμοστικά μηχανικών συστημάτων

Μηχανοτρονική
Συγγραφέας : Auslander David M., Kempf Carl J.
Μεταφραστής : Tanner Herbert
Επιμελητής : Tanner Herbert
Εκδότης : Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-254-532-1
Σελίδες : 336
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Μηχανολογία
 

21.30 €
16.83 €
Τα πιο επιτυχημένα συστήματα μηχανοτρονικής σχεδιάζονται από μια ελίτ μηχανικών με πείρα και βαθειά γνώση της τεχνολογίας του κεντρικού συστήματος. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την σημαντική τεχνολογία προσαρμογής από τη σκοπιά μηχανικών, οι οποίοι είναι ειδικοί στα υφιστάμενα κεντρικά μηχανολογικά συστήματα. Η παρουσίαση είναι περιεκτική και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά σήματος και ισχύος, όπως επίσης τα μετρητικά όργανα και τους επενεργητές που χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη επιτυχία κατά την προσαρμογή των μηχανολογικών συστημάτων με τους υπολογιστές ελέγχου.
Ενώ το λογισμικό ενσωματώνει την ευφυΐα του αυτομάτου ελέγχου στα συστήματα μηχανοτρονικής, το επίπεδο προσαρμογής είναι εκείνο που μεταφράζει της μετρήσεις από τον φυσικό κόσμο σε πληροφορίες που το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει και μετατρέπει τις εντολές από το λογισμικό σε ισχύ που προσδίδεται στο κεντρικό σύστημα.
Επειδή οι υπολογιστές είναι ηλεκτρονικές συσκευές, η μία πλευρά της προσαρμογής πρέπει να είναι αναγκαστικά ηλεκτρονική. Με βάση το γεγονός αυτό, το βιβλίο καλύπτει τα ψηφιακά ηλεκτρονικά, συνδυαστικά (Boole) και ακολουθιακά, αλλά και τα αναλογικά ηλεκτρονικά μέσω των τελεστικών ενισχυτών. Περιγράφονται επίσης τα προσαρμοστικά της αναλογοψηφιακής και ψηφιοαναλογικής μετατροπής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας σίγμα δέλτα. Οι παραπάνω τεχνολογίες αφορούν σε σήματα και σε πληροφορίες. Πολλά συστήματα μηχανοτρονικής χρειάζεται να προσδώσουν ισχύ, που συνήθως αποδίδεται από ηλεκτρικά ελεγχόμενους κινητήρες. Ο έλεγχος της ροής ηλεκτρικής ισχύος αναπτύσσεται στο κεφάλαιο περί ενισχυτών ισχύος.
Το επίπεδο προσαρμογής επεκτείνεται ένα βήμα πιο πέρα, εντός του μηχανολογικού συστήματος, τόσο από την πλευρά των επενεργητών όσο και των μετρητικών οργάνων. Η λειτουργία των επενεργητών καλύπτεται στα κεφάλαια περί κινητήρων συνεχούς ρεύματος και βηματικών κινητήρων, ενώ τα μετρητικά όργανα εξετάζονται σε αντίστοιχο κεφάλαιο, όπου συμπεριλαμβάνονται κωδικοποιητές, αναλυτές, αισθητήρες φαινομένου Hall και άλλα όργανα προηγμένης τεχνολογίας.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Χρήση Η/Υ

Ατματζίδης, Απόστολος
Ίων(1995)
960-405-642-5
659
35.67 €
26.75 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

    PopUp