Αρχική» Μίκης Θεοδωράκης: Οι αφίσες μου

Μίκης Θεοδωράκης: Οι αφίσες μου

Μίκης Θεοδωράκης: Οι αφίσες μου
Μεταφραστής : Γουρντή Καλλιόπη
Επιμελητής : Αδαμαντίδου Μαρία
Εκδότης : Κέρκυρα - Economia Publishing
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-8386-61-6
Σελίδες : 377
Σχήμα : 30χ24
 
Κατηγορίες : Μουσικοί - Ελλάς , Αφίσες, Συνθέτες
 

60.61 €
51.52 €
Στο λεύκωμα αυτό δημοσιεύονται για πρώτη φορά οι αφίσες συναυλιών από το αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μία σπάνια όσο και απολαυστική συλλογή από 278 αφίσες που χρονολογούνται από το 1952 μέχρι το 2005. Πολλές από αυτές αφορούν τις λαϊκές συναυλίες που έδωσαν ο Μίκης Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του στις τέσσερις γωνιές της γης όπου ταξίδεψαν τα χρόνια της δικτατορίας -και όχι μόνον- για να τραγουδήσουν τη μουσική του, συνώνυμη με την Ελλάδα αλλά και με τον αγώνα για την Ελευθερία. Περιλαμβάνονται επίσης πολλές αφίσες για συμφωνικά και μετασυμφωνικά έργα, κύκλους τραγουδιών, όπερες και μπαλέτα που παρουσιάστηκαν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Από το Βερολίνο μέχρι τη Βαρκελώνη, από το Σαντιάγκο μέχρι τη Στοκχόλμη και από τη Βηρυτό μέχρι τη Μελβούρνη και την Κινσάσα, το λεύκωμα ταξιδεύει νοερά τον αναγνώστη σε στάδια, μέγαρα, εκκλησίες και θέατρα σ' όλο τον κόσμο, για να πάρει μία μικρή, έστω, γεύση από το μοναδικό μουσικό αγώνα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στοχαστή που αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας μας.

Στο πρώτο, πλούσια εικονογραφημένο, μέρος του λευκώματος υπάρχουν τα εξής κείμενα γραμμένα ειδικά για την έκδοση:
Αναμνήσεις από τους:
Μαρία Φαραντούρη, τραγουδίστρια, Πέτρο Πανδή, τραγουδιστή, Αντώνη Καλογιάννη, τραγουδιστή, Λάκη Καρνέζη, μουσικό και Βασίλη Βασιλικό, συγγραφέα

Δοκίμια από τους:
Ηλία Γιαννόπουλο, μουσικολόγο
και Ηλία Νικολακόπουλο, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

Την έκδοση χαιρετίζουν οι Μιχάλης Λιάπης, υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τέως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής, τέως υπουργός Πολιτισμού και Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Σοφία Βέμπο

Μοντέζ, Ανδρέας
Ευσταθιάδης Group(2007)
960-226-618-Χ
400
27.52 €
24.49 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο