Αρχική» Οι μάρτυρες στην ποινική διαδικασία

Οι μάρτυρες στην ποινική διαδικασία

Οι μάρτυρες στην ποινική διαδικασία
Συγγραφέας : Σεφερίδης Ηλίας Ν.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 960-622-538-0
Σελίδες : 112
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Ποινικό δίκαιο, Ποινική δικονομία
 

22.00 €
18.70 €
Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τους μάρτυρες στην ποινική διαδικασία. Στο πρώτο κεφάλαιο ο συγγραφέας εξετάζει τους διανοητικά ασθενείς, τους κουφούς και άλαλους μάρτυρες, τη μαρτυρία συγκατηγορουμένου, το επαγγελματικό απόρρητο των μαρτύρων, τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, την ορκοδοσία των μαρτύρων στην προδικασία και το ακροατήριο, τους μάρτυρες που εξετάζονται χωρίς όρκο, το δικαίωμα των συγγενών του κατηγορουμένου να αρνηθούν τη μαρτυρία τους, τον τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, την αποδεικτική αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων, την αποζημίωση των μαρτύρων, τη λιπομαρτυρία στην ανάκριση και στο ακροατήριο κ.ά.

Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τη γνωστοποίηση μαρτύρων, την κλήτευσή τους, τη σειρά εξέτασής τους, την προσαγωγή τους στο ακροατήριο, την κλήτευση νέων μαρτύρων υπεράσπισης, τις ερωτήσεις και διευκρινίσεις προς τους εξεταζόμενους μάρτυρες, την αποχώρηση μαρτύρων από το ακροατήριο, την εξύβριση ή δυσφήμηση εξεταζόμενου μάρτυρα κ.ά.

Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζονται τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα, της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης, της ψευδορκίας πραγματογνώμονα και διερμηνέα και της παραπλάνησης σε ψευδορκία, καθώς και οι σχετικές παρεπόμενες ποινές.

Το έργο συμπληρώνεται με σύντομο αλφαβητικό ευρετήριο. Αποτελεί ένα χρηστικό βοήθημα για κάθε ενασχολούμενο με ποινικές υποθέσεις.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Η περιύβριση των δικαστικών αρχών

Μανωλεδάκης, Ιωάννης Ε.
Σάκκουλας Αντ. Ν.(1992)
 
107
4.48 €
3.81 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο