Αρχική» Ο ελέφαντας και ο ψύλλος

Ο ελέφαντας και ο ψύλλος

Κοιτάζοντας πίσω προς το μέλλον

Ο ελέφαντας και ο ψύλλος
Συγγραφέας : Handy Charles
Μεταφραστής : Σερδάρη Βάλια
Επιμελητής : Ναθαναήλ Γιώργος
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-218-316-0
Σελίδες : 253
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Εργασία - Κοινωνικές απόψεις
 
Σειρές : Business / Management

21.00 €
14.49 €
Ο Charles Handy, διανύοντας πλέον την έβδομη δεκαετία της ζωής του, μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες από τον επαγγελματικό στίβο, επιχειρεί, με το έργο του αυτό, να αναπτύξει τις προσωπικές του απόψεις για την μέχρι τώρα αλλά και, κυρίως, την μελλοντική πορεία της οικονομίας διεθνώς, καθώς και για την επίδραση που αυτή θα έχει στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή γενικότερα.
Όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σιγουριά και την ασφάλεια των μεγάλων επιχειρήσεων -των ελεφάντων- για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως ελεύθερος επαγγελματίας -ως ψύλλος- και να αφοσιωθεί στη συγγραφή και τη διδασκαλία, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο που δεν πίστευε ότι υπάρχει, τουλάχιστον σ’ αυτή την έκταση. Παύει ξαφνικά να τον κυνηγά ο χρόνος - οι προθεσμίες, το άγχος και το τρέξιμο. Και ανακαλύπτει τη σημασία του προγραμματισμού και της αυτοπειθαρχίας, μαθαίνει τις δυνατότητές του και πώς μπορεί να τις πουλήσει, ώστε να εξασφαλίσει τη ζωή που επιθυμεί. Ανακαλύπτει πως, πράγματι, είναι ωραίο να είσαι ψύλλος· και οι ψύλλοι, τελικά, είναι τόσοι πολλοί γύρω μας!
Ο Charles Handy, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε ζώντας και δουλεύοντας στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, περιγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην οικονομία παγκοσμίως, στη διάρκεια του εικοστού αιώνα, και την επίδρασή τους στον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία των ανθρώπων, στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Ταυτόχρονα αναπτύσσει κάποιες σκέψεις, αλλά και φόβους, για την πορεία της ανθρωπότητας - πορεία, που καθορίζεται από τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας και την επικράτηση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης, παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν ουσιαστικά στην οικονομική ευμάρεια "μειονεκτικών" περιοχών της γης, δεν παύουν όμως να εγκυμονούν κινδύνους για την ταυτότητα των λαών.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Οικονομική της διοίκησης

Κιόχος, Πέτρος Α.
Interbooks(1999)
960-390-060-5
311
22.37 €
17.90 €

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

MBA 10 ημερών

Silbiger, Steven
Κριτική(1999)
960-218-156-7
420
24.00 €
16.56 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

    PopUp