Αρχική» Ο κυρ-Πανικός και η Βίβλος των ονείρων και άλλες ιστορίες

Ο κυρ-Πανικός και η Βίβλος των ονείρων και άλλες ιστορίες

Ο κυρ-Πανικός και η Βίβλος των ονείρων και άλλες ιστορίες
Συγγραφέας : Plath Sylvia 1932-1963
Μεταφραστής : Γκανά Μυρσίνη
Εκδότης : Μελάνι
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-8309-25-5
Σελίδες : 554
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα
 

22.38 €
15.67 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
... Καθισμένη στα γόνατα του πατέρα της στο γραφείο, κοιτάζοντας τα κύματα στο τέλος του δρόμου να χτυπιούνται σε έναν κουρελιασμένο αφρό και να ραντίζουν τον κυματοθραύστη, η Άλις έμαθε να γελάει με την καταστροφική μεγαλοσύνη των στοιχείων της φύσης. Τα φουσκωμένα μοβ και μαύρα σύννεφα σκίζονταν με εκτυφλωτικές φωτεινές αστραπές και οι βροντές έκαναν το σπίτι να τρέμει συθέμελα. Αλλά με τα δυνατά μπράτσα του πατέρα της γύρω της και τον σταθερό καθησυχαστικό χτύπο της καρδιάς του στα αφτιά της, η Άλις πίστευε πως ήταν με κάποιον τρόπο συνδεδεμένος με το θαύμα της μανίας έξω από τα παράθυρα και πως, μέσω εκείνου, θα μπορούσε να αντικρίσει την καταστροφή του κόσμου με απόλυτη ασφάλεια.
Όταν ήρθε η κατάλληλη εποχή του χρόνου, ο πατέρας της την πήγε στον κήπο και της έδειξε πώς μπορούσε να πιάνει τους μπούμπουρες. Αυτό ήταν κάτι που κανένας άλλος πατέρας δεν μπορούσε να κάνει. Ο πατέρας της έπιανε ένα ειδικό είδος μπούμπουρα, που το αναγνώριζε από το σχήμα του, και τον κρατούσε στην κλειστή χούφτα του, βάζοντας το χέρι του στο αφτί της. Στην Άλις άρεσε να ακούει το θυμωμένο, πνιχτό βουητό της μέλισσας, πιασμένης στη σκοτεινή παγίδα του χεριού του πατέρα της, αλλά χωρίς να τσιμπάει, χωρίς να τολμάει να τσιμπίσει. Μετά, με ένα γέλιο, ο πατέρας της άνοιγε διάπλατα τα δάχτυλά του, και η μέλισσα πετούσε, ελεύθερη, ψηλά στον αέρα και μακριά...
(Απόσπασμα από το διήγημα "Ανάμεσα στους μπούμπουρες" που περιλαμβάνεται στην παρούσα έκδοση. Το διήγημα αναφέρεται στη σχέση της Πλαθ με τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 1940, όταν η ποιήτρια ήταν οκτώ ετών, και ο θάνατός του τη σημάδεψε για πάντα).

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Ηλεκτρονική επανάσταση

Burroughs, William S., 1914-1997
Ελεύθερος Τύπος
 
84
6.39 €
4.73 €

Βρώμικος κόσμος

Bukowski, Charles, 1920-1994
Απόπειρα(2011)
960-7034-14-7
95
9.54 €
6.58 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο